swix rullahiihto550 90

Anders Aukland, Joar Thele ja Simen Östensen ovat hiihtäneet 550 kilometriä yhtä soittoa – tavoitteena 750 kilometrin lenkki

Anders Auklandilla on käynnissä hieman pidempi hiihtolenkki. Kuva Ski Classics- finaalista maaliskuulta. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Anders Auklandilla on käynnissä hieman pidempi hiihtolenkki. Kuva Ski Classics- finaalista maaliskuulta. Kuva: Magnus Östh/Visma Ski Classics

Visma Ski Classics -sarjaa kiertävät norjalaishiihtäjät Anders Aukland, Joar Thele ja Simen Östensen ovat tehneet uuden maailmanennätyksen hiihdossa. Kolmikko starttasi lauantaina kello 6 aamulla paikallista aikaa hiihtolenkille, jolle on tarkoitus tulla matkaa 750 kilometriä.

Norjan NRK seuraa Team Ragne Eiendom -tallin trion suoritusta. Sunnuntaina puoliltapäivin kasassa oli 550 kilometriä, joka rikkoo vuosi sitten niin ikään norjalaisen Henrik Sollien tekemän maailmanennätyksen.

Östensen lopetti hiihdon 550 kilometrin jälkeen, mutta Thele ja Aukland jatkavat.

- Olemme uteliaita sen suhteen, miltä tuntuu 600 kilometrin jälkeen. Siinä vaiheessa lähdemme uimaan tuntemattomilla vesillä, Anders Aukland kertoi NRK:lle ennen urakan käynnistymistä lauantaina.

Miesten tavoite on hiihtää 750 kilometriä yhteen putkeen. Ennätystä rikotaan Norjan Nordmarkassa Oslon pohjoispuolella. Erityisesti yö oli vaikea.

- On hienoa, kun on aurinkoista ja lämpimämpää pitkän yön jälkeen, Östensen kommentoi sunnuntaiaamuna.

Pitkät hiihtolenkit tulivat muotiin vuosi sitten keväällä samoihin aikoihin, kun koronapandemia perui käytännössä kaikki urheilutapahtumat. Jo tuolloin Anders ja Jörgen Aukland sekä Joar Thele hiihtivät 516 kilometriä 31,5 tuntiin, mutta maamies meni ”kilometrisodassa” vielä pidemmälle: Sollie hiihti 530 kilometriä ja 32 tunnissa.

Uusi maailmanennätys on jo siis syntynyt, mutta lenkki jatkuu. Miesten hiihdon edistymistä voi seurata NRK:n norjankielisestä artikkelista.

-Juho-Veikko Hytönen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit