KU Swix Pro 550x90px

Anderssonilla ja Karlssonilla kova kiri leirikilpailussa – koronasta parantunut Kalla kaukana kärkikaksikosta

Ebba Andersson (kuvassa edessä) piti Frida Karlssonin takanaan maajoukkueen leirikilpailussa lauantaina. Kuva viime keväältä. Kuva: NordicFocus

Ebba Andersson (kuvassa edessä) piti Frida Karlssonin takanaan maajoukkueen leirikilpailussa lauantaina. Kuva viime keväältä. Kuva: NordicFocus

Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen leiriviikonlopun kilpailuputki jatkui lauantaina vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla Östersundissa.

Ruotsalaisten voimasuhteet eivät ole koronatauon aikana juuri muuttuneet. Ebba Andersson ja Frida Karlsson hallitsivat 15 kilometrin yhteislähtökilpailua karkaamalla muilta jo ensikilometreillä. 

Andersson hiihti lähes koko 15 kilometriä kärjessä. Vain Kalrsson pysyi perässä, mutta nuori ruotsalainen ei suostunut vetämään metriäkään. Maalin lähestyessä kaksikko oli saanut tehtyä jo yli puolentoista minuutin eron muihin. Voitto ratkaistiin loppukirissä, jossa Andersson oli 0,1 sekuntia vahvempi. 

Kisan jälkeen voittaja kertoi Aftonbladetille, ettei tarkoitus ollut vetää koko matkaa. Koska vauhti ei muuten ollut kova, ei vaihtoehtoja jäänyt.

– Halusin saada kovan startin tasaisella vauhdilla, Andersson perusteli.

Lisäksi Andersson halusi saada kirinaiset pudotettua ennen loppusuoraa ja siinä hän onnistui. Frida Karlsson oli ainoa Anderssonin mukana tullut, mutta loppuratkaisuissa hän ei osannut tulla Anderssonin rinnalle. 

– Olin kyllä pirteä selän takana, ja halusin kiriä tänään. Näitä on hyvä harjoitella, Karlsson kertoi. 

Kolmas oli Jonna Sundling, joka kukisti kirissä Maja Dahlqvistin.

Kalla kaukana kärjestä

Yksi lauantain mielenkiintoisimmista nimistä oli Charlotte Kalla, joka avasi kilpailukautensa vasta nyt sairastettuaan koronavirustautia loppusyksystä. Kolminkertainen olympiavoittaja ei ole vielä joulun alla huippukunnossa, sillä eroa nuorempiin maajoukkuekavereihin tuli reilusti. Kalla oli maalissa kilpailun seitsemäs kaksi minuuttia ja viisitoista sekuntia Anderssonin takana. Kalla hiihti kärkikaksikon takana muodostuneessa kakkosryhmässä, mutta tippui lopulta tästä kyydistä. 

Takavuosien hiihtotähti Anders Södergren arvioi, että Kallan jaksaminen on kohdillaan, mutta kilpailuvauhti ei tällä hetkellä ole Karlssonin ja Anderssonin kaltaisten maailman huippujen tasolla. Myös maajoukkuevalmentaja Magnus Ingesson piti Kalla kauden avausta kaikesta huolimatta positiviisisena. 

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit