swix rullahiihto550 90

Anne Kyllönen upeasti toinen Canmoressa

Anne Kyllönen oli upeasti toinen Canmoren maailmancupissa. Kuva: Roycroft/NordicFocus

Anne Kyllönen oli upeasti toinen Canmoren maailmancupissa. Kuva: Roycroft/NordicFocus

Anne Kyllönen hiihti upeasti toiseksi Canmoren 10 km:n perinteisen yhteislähtökilpailussa. Kyllönen hävisi kilpailun voittaneelle Puolan Justyna Kowalczykille 14,4 sekuntia.

Kolmanneksi hiihti Norjan Maiken Caspersen Falla.

Suomalaishiihtäjät jäivät viime kaudella ja myös tämän kauden ensimmäisissä kilpailuissa kokonaan ilman palkintopallisijoituksia ja viimeksi näin onkin tapahtunut helmikuussa 2011. Tämä on myös Anne Kyllösen ensimmäinen uran henkilökohtainen palkintopallisijoitus maailmancupissa.

Toinen suomalaisedustaja Mona-Liisa Malvalehto oli 36.

Kisan voittanut puolalaishirmu Justyna Kowalczyk oli ylivoimainen. Hän jätti yhteislähtökisassa muut taakseen jo matkan puolivälin tienoilla. Kyllönen puolestaan pudotti muut parisen kilometriä ennen maalia radan päänousussa, ja vauhti riitti mainiosti maaliin asti. Kolmanneksi sijoittunut Norjan Maiken Caspersen Falla hävisi Kyllöselle 13,8 sekuntia.

Fallan ohella Kyllönen tiputti rinnaltaan pari muutakin kovaa norjalaista, Vibeke W. Skofterudin ja Ingvild Flugstad Östbergin.

Anne Kyllönen oli iloinen ja helpottunut, että tehty työ alkaa tuottaa tulosta.

- Tähän minä olen tähdännyt. Olen koko ajan ollut kovassa kunnossa ja vain odottanut, milloin pääsen sen näyttämään. Nyt se sitten tuli ja kyllä helpottaa. Tiesin jo tänne tullessani olevani täällä vahvoilla. Mitä rankempaa sitä paremmin se sopii.

- Hiihto oli tänään helppoa. Jos se siltä näytti, niin kyllä se tänään siltä tuntuikin. Tänään pystyin koko ajan hiihtämään täysin omaa hiihtoa. Koko ajan oli todella helpontuntoista ja mukava hiihtää. Kaikki onnistui täydellisesti. Tiesin olevani kovassa kunnossa ja tavoittelin podiumille ja tänään se sitten tuli. Totta kai olen onnellinen, tuntuu mahtavalta.

Päävalmentaja Magnar Dalen oli myös mielissään Annen hienosta hiihdosta.

- Nyt hymyilyttää. Tämän takia tätä työtä tehdään, että saadaan urheilijat nostettua palkintopallille. Nyt olen tyytyväinen.

- Anne hiihti tänään taktisesti älykkään hiihdon. Kaikki meni nappiin. Hän lähti riittävän rauhallisesti ja iski lopussa. Hienoa. Kaikki meni tänään nappiin suksia myöten.

Mona-Liisa Malvalehto oli naisten perinteisellä kympillä 36:s.

- Yritin hiihtää rennosti, mutta taistelua se oli koko matkan. Tasapaksua tekemistä, vaikka en minä mahdottomia odottanut. Korkealla ei koskaan tiedä, kuinka kroppa reagoi: kuiva ilma ja pakkasta niin hengitys ei taas pelannut.

Miesten 15 kilometrin perinteisellä ei ollut suomalaisosallistujia, sillä miehet päättivät keskittyä lauantain sprinttikisaan. Miesten ykköseksi hiihti Saksan Tim Tscharnke ennen Norjan Sjur Rötheä. Saksan Tobias Angerer oli kolmas.

Tscharnke muistaa 23-vuotispäivänsä pitkään. Nuorukainen järjesti itselleen maistuvan syntymäpäivälahjan kirimällä uransa ensimmäiseen voittoon maastohiihdon maailmancupissa Kanadan Canmoressa torstaina.

Aiemmin parhaimmillaan seitsemänneksi cup-kisassa yltänyt Tscharnke jätti muut 15 kilometrin yhteislähtökisan viimeisessä laskussa. Norjan Sjur Röthe hävisi 4,6 sekuntia ja Saksan hyvää päivää täydentänyt Tobias Angerer 5,6.

– Olimme joukkueena todella vahva tänään, ja sukset olivat loistavat. Alamäet menivät todella nopeasti. En olisi voinut toivoa parempaa, on syntymäpäiväni, iloinen voittaja selvitti.

Canmore, Kanada:

Maailmancup:

Naiset, 10 km (p) yhteislähtö:

1) Justyna Kowalczyk Puola 28.58,4, 2) Anne Kyllönen Suomi jäljessä 14,4 sekuntia, 3) Maiken Caspersen Falla Norja –28,2, 4) Vibeke W. Skofterud Norja –29,7, 5) Ingvild Flugstad Östberg Norja –30,1, 6) Kikkan Randall USA –30,6, 7) Kristin Störmer Steira Norja –31,8, 8) Virginia De Martin Topranin Italia –37,5, 9) Valentina Shevtshenko Ukraina –44,4, 10) Masako Ishida Japani –51,4,
... 36) Mona-Liisa Malvalehto Suomi –2.39,0.

Maailmancupin pistetilanne 7/31 osakilpailun jälkeen: 1) Marit Björgen Norja 450, 2) Kowalczyk 375, 3) Randall 370, 4) Therese Johaug Norja 273, 5) Heidi Weng Norja 234, 6) Skofterud 230, 7) Kyllönen 222,... 9) Krista Lähteenmäki Suomi 152,... 15) Kerttu Niskanen 97,... 23) Riikka Sarasoja-Lilja Suomi 75,... 25) Malvalehto 69,... 27) Riitta-Liisa Roponen Suomi 69,... 52) Aino-Kaisa Saarinen Suomi 19.

Miehet, 15 km (p) yhteislähtö:

1) Tim Tscharnke Saksa 41.14,8, 2) Sjur Röthe Norja –4,8, 3) Tobias Angerer Saksa –5,8, 4) Jevgeni Belov Venäjä –6,2, 5) Giorgio Di Centa Italia –8,7, 6) Hannes Dotzler Saksa –9,3, 7) Andrei Larkov Venäjä –13,1, 8) Chris Andre Jespersen Norja –13,5, 9) Emil Jönsson Ruotsi –16,6, 10) Petter Eliassen Norja –17,3. –Suomalaisia ei mukana.

>> Live-tulokset

- Maastohiihdon tiedotus - STT

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit