swix rullahiihto550 90

Anne Kyllösen vuorokausi

Anne kyllönen vastasi päivän parhaasta suomalaissuorituksesta. Kuva: Heidi Lehikoinen

Anne kyllönen vastasi päivän parhaasta suomalaissuorituksesta. Kuva: Heidi Lehikoinen

Kyllösen kiireinen vuorokausi huipentui uran parhaaseen sprinttiin.

Sprinttihiihdon suoritus on lyhyt, mutta kisapäivä on täynnä puuhaa aamusta lähtien. Anne Kyllöselle 25-vuotissyntymäpäivä toi uran parhaan sijoituksen maailmancupissa.

- Sanoisin, että välierä oli tänään ehkä parhaan tuntuista menoa. Huomiselle olen asettanut tavoitteeksi, että kahdenkymmenen joukosta pitäisi itseni löytää ja sunnuntaina mielellään viidentoista joukosta, Kyllönen sanoi.

Kyllönen viihtyy Rukan minitourilla. Useamman osakilpailun rypistykset ovat tulleet osaksi maastohiihdon maailmancupia, joten kajaanilaisen mielestä on hyvä, että sellaista on tarjolla jo alkukaudesta.

- Nämä ovat tosi kovia treenejä, jotka ainakin minulla vievät kuntoa eteenpäin.

Kyllösen kiireet alkoivat jo torstaina iltapäivällä. Hän piipahti ensin suksimerkkinsä tiedotustilaisuudessa, sen jälkeen Ylen haastattelussa, sen jälkeen Maastohiihto ry:n tiedotustilaisuudessa. Mediaosuudet loppuivat puoli kuuden aikoihin, jonka jälkeen oli normaalia kisaa edeltävän illan puuhaa ohjelmassa.

- Pressin jälkeen menimme tyttöjen kanssa juoksemaan. Sitten oli päivällinen ja sen jälkeen hieronta. Sitten tavaroiden pakkaus ja nukkumaan.

Sprintin karsinta oli kello 11.30, joten Kyllösen perjantai käynnistyi jo varhain.

- Puoli kahdeksalta lähdin aamulenkille. Sitten pakkailin tavarat ja kävin syömässä. Kymmeneltä tulin sitten hiihtämään. Sitten olenkin tässä ollut koko päivän, Kyllönen sanoi sprinttifinaalin jälkeisiä mediahaastatteluja lopetellessaan.

Finaali hiihdettiin vasta hieman ennen kolmea, joten kisavirettä piti pitää yllä monta tuntia.

- Erien välissä hiihdin ja juoksin, yritin pitää edes jollain tavalla itseni lämpimänä. Koko ajan pitää pysyä liikkeessä, koko ajan tämä on sellaista menemistä, Kyllönen sanoi iloisesti reilun kymmenen pakkasasteen säässä.

Myös energian saannista on pitkän päivän aikana huolehdittava.

- En ole syönyt nyt mitään. Olen juonut urheilujuomia ja palautusjuomia, en ehtinyt syömään enkä ottanut mitään mukaan. Näillä on menty koko päivä. Nälkä alkaa jo olla, Kyllönen sanoi.

Kyllönen on yksi suomalaishiihtäjistä, joka aikoo lähteä Kanadan-maailmancupeihin. Reissu on Kyllöselle tärkeä, sillä hän tavoittelee menestystä myös sprintticupissa. Kanadassa on kaksi sprinttikilpailua. Tour de Skille hän uskoo ehtivänsä reissun jälkeen palautua, vaikka myöntääkin, että tarkkana saa olla.

- Jos kaikki menee hyvin ja pysyn terveenä, uskon, että siitä ehtii toipua. On siinä kymmenen päivää kotona olemista, mutta ei se missään tapauksessa helppoa ole.

Yksi kauden tavoitteista on myös paikka MM-viestijoukkueessa. Siihen kajaanilainen on jo alkukautena antanut vakuuttavia näyttöjä.

-Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit