swix rullahiihto550 90

Årefjellsloppet huipentaa Visma Ski Classics -kauden – Luusua palautunut hyvin

Årefjellsloppet on kuulunut Visma Ski Classics -sarjaan ennenkin. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Årefjellsloppet on kuulunut Visma Ski Classics -sarjaan ennenkin. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Visma Ski Classics -kausi huipentuu huomenna 100 kilometriä pitkään Årefjellsloppetiin. Kilpailu tulaan hiihtämään mätövesikelissä ja rata sisältää noin 2500 nousumetriä.

Kestävyysurheilu.fi uutisoi sunnuntaina Heli Heiskasen haasteista kotiin paluun suhteen. Tilanne kääntyi niin, että Heiskasella ei ollut järkeviä mahdollisuuksia palata ajoissa kotiin ja SM-hiihtoihin. Niinpä Heiskaen on mukana Årefjellsloppetissa.

– Minulla ei ole lämpimän kelin suksia mukana. Tasurilla tulen joka tapauksessa lähtemään. Pitää olla varovainen ja asettaa tavoiteeksi vain maaliin pääsy. Luulen, että kaikilla on pieni pelko kilpailun suhteen.

Naisten kilpailun on ilmoittautunut mukaan 28 hiihtäjää ja Heli Heiskanen on kilpailun ainoa suomalainen.

Luusua palautunut hyvin

Ari Luusua kertoo, että on palautunut viime viikonlopun rasituksista hyvin.

– Olen saanut nukuttua eikä ole ollut mitään ongelmia.

Luusua ennakoi kilpailusta erilaista ja jopa erikoista.

– Varmasti kärkitalleilta nähdään taktisia vetoja. Lager 157 yrittää suojata Emil Perssonia ja Team Ragde Eiendomista varmasti joku yrittää jossain vaiheessa irti. Yritän itse olla aktiivinen ja päästä mukaan irtiottoon, mutta missä kohtaa ja kenen kanssa, se on vaikea sanoa, pohtii Luusua.

Tord Asle Gjerdalenilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet kokonaiskilpailun voittoon, joten ennakoitavissa on, että hän lyö jossain vaiheessa "all-in."

– 54-63 kilometrin välillä on kilpailun toinen kova nousu (Kts. reittikartta ja profiili) ja varmasti siinä kohtaa porukka hajoaa pahastikin, ennakoi Luusua.

Miesten kilpailuun on ilmoittautunut vajaa 100 hiihtäjää, heistä kuusi on suomalaisia.

Årefjellsloppetiin on asetettu sääntö, että juottaa saa vain viidessä eri kohdassa rataa. Tämä tarkoittaa käytännössä yhteensä yhdeksää eri juottoa. Lisäksi kuvauskelkat tullaan varustamaan varasauvoilla, jotta mahdolliset sauvarikot eivät ratkaise erämaaolosuhteissa käytävää kilpailua.

Årefjellsloppet on nähtävissä suorana Yle Areenasta. Naisten kilpailu starttaa kello 8:30 Suomen aikaa ja miesten kilpailu kello 9:15.

-Petri Ikävalko 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit