swix rullahiihto550 90

B-maajoukkueella takana onnistunut Ylläksen leiri

luusua_simula310711_introMaastohiihdon B-maajoukkue päätti sunnuntaina viikon kestäneen leirin Ylläksellä.


luusua_simula310711Ari Luusua ja Jussi Simula Ylläksen nousussa. Kuva: Hevoskuuri.fiMaastohiihdon B-maajoukkue päätti sunnuntaina viikon kestäneen leirin Ylläksellä. Sekä valmentaja Ilkka Jarva että urheilijat olivat tyytyväisiä leirin antiin.

Ilkka Jarva kertoi leirin olleen kova.

– Tämä oli vuoden kovimpia leiriä. Kahtena iltapäivänä oli lepoa, mutta muuten harjoiteltiin kaksi kertaa päivässä. Olen korostanut, että leireille on syytä tulla palautuneena ja myös leirin jälkeen on varattava aikaa palautumiselle, jotta harjoittelu ei ole yhtä leiriä, paljastaa Jarva.

Jarva kehui Ylläksen harjoitteluolosuhteita.

– Ylläksen nousu on riittävän pitkä rullahiihtoon ja se on laskettavissa alaskin Äkäslompolon puolelta. Teimme nousuun muun muassa tehotreenin vapaalla. Viikon pisin harjoitus oli 4:40 pitkä vaellus Ylläksen poluilla, kertoo Jarva ja korostaa myös hyvän majoituksen merkitystä sekä sitä, että Ylläksellä saa harjoitella rauhassa, kun taas joissakin muissa paikoissa muita urheilijoita on ruuhkaksi asti.

Leirin päätti sunnuntainen sauvarinneharjoitus, jossa urheilijat nousivat Isometsän nousun alta alahissiaseman kautta huoltotietä Ylläksen Äkäslompolon puoleiselle huipulle nousujohteista vauhtia VK-alueelta aloittaen päättyen MK-alueelle.

– Korkeuseroa tällä nousulla on noin 480 metriä ja näin hyvää nousua ei taida muualta Suomesta löytyä, sanoo Jarva tyytyväisenä.

Koutaniemellä tavoitteena henkilökohtainen SM-mitali

koutaniemi310711Mikko Koutaniemi oli tyytyväinen Ylläksen leiriin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Vuokatti Ski Team Kainuun Mikko Koutaniemi oli myös tyytyväinen leiriin.

–Leiri oli hyvä. Täältä löytyy erittäin hyvä ja pitkä nousu ja puitteet harjoitteluun ovat muutenkin hyvät. Treenit sujuivat hyvin ja harjoittelu on muutenkin sujunut viime aikoina hyvin. Alkukesästä oli vähän sairastelua, kertoi Koutaniemi.

Keväällä Vuokatin SM-viestin voittoon anlkkuroineen Koutaniemen ensi kauden tavoitteena on henkilökohtainen SM-mitali.

– Henkilökohtaisen SM-mitalin lisäksi olisi hienoa päästä kiertämään useampi maailmancupin kilpailu. Toki myös tuleva Suomen Cup kiinnostaa. Se tulee olemaan tärkeä erityisesti sellaisille seuroille, jotka saavat kasaan hyvän viestiporukan. Toivottavasti kilpailuista tulee muutenkin kovatasoisia, pohtii Koutaniemi.

B-maajoukkue seuraava leiri on kahden ja puolen viikon päästä Vuokatissa. Syksyn aikana on ohjelmassa myös Kolin leiri.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit