KU Swix Pro 550x90px

Beitostölenissä myrskysi – yllätysnimi peittosi maajoukkuemiehet 15 kilometrillä

Mikael Gunnulfsen Drammenin sprintissä vuonna 2016. Kuva: NordicFocus

Mikael Gunnulfsen Drammenin sprintissä vuonna 2016. Kuva: NordicFocus

Mikael Gunnulfsen voitti kaikki Norjan maajoukkuehiihtäjät Beitostölenin Norjan kauden avausviikonlopun perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailussa lauantaina.

Norjalaisten tiedotusvälineiden mukaan keliolosuhteet kääntyivät kilpailun aikana mullin mallin, kun erittäin voimakas tuuli ja lumipyry alkoivat haastaa hiihtäjiä. Tuuli puhisi sen verran kovaa, että järjestäjät joutuivat pitämään kiinni mainosaidoista ja muista herkästi irtoavista tavaroista pitääkseen ladut auki.

Gunnulfsen pääsi ladulle juuri ennen kelin heikkenemistä ja hyödynsi lähtöpaikkansa voiton arvoisesti.

Viimeisten joukossa startannut Johannes Hösflot Kläbo hiihti karussa kelissä toiseksi puoli minuuttia Gunnulfsenin takana. Kolmas oli Hans Christer Holund.
Gunnulfsen on hiihtänyt urallaan kaksi kertaa maailmancupia kansallisessa ryhmässä. Norjan mestaruuskisoissa hän on ollut kolme kertaa niukasti mitaleiden ulkopuolella. Toissa kaudella Gunnulfsen onnistui voittamaan Visma Ski Classics -sarjaan kuuluvan Reistadlöpetin.

Muttuneet keliolosuhteet nostivat tuloslistan kärkeen mielenkiintoisia sekä myös nuoria lupaavia nimiä, sillä kilpailun alkupää sai hiihtää suorituksensa hyvissä olosuhteissa. Muun muassa toisen polven hiihtäjä Lars Agnar Hjelmeset hiihti kymmenenneksi. Ski Classicsista tuttu ja kokenut Tord Asle Gjerdalen oli Hjelmesetin takana sijalla 11. 

Sen sijaan Martin Johnsrud Sundbyn kauden avaus oli synkkä, sillä mies jäi 85 miehen kilpailussa sijalle 40 kahden minuutin ja 19 sekunnin päähän voittajasta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit