KU Swix Pro 550x90px

Birkebeinerrennet peruttu – korvaava kilpailu Ruotsissa

Birkebeinerrennet on peruttu ja korvaa tapahtuma järjestetään Ruotsin Vålådalenissa. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Birkebeinerrennet on peruttu ja korvaa tapahtuma järjestetään Ruotsin Vålådalenissa. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Norjan maineikkain pitkän matkan hiihto ja Visma Ski Classics -sarjan osakilpailu Birkebeinerrennet on peruttu. Korvaava tapahtuma Vålådalsrennet järjestetään samana päivänä 20. maaliskuuta Ruotsin Vålådalenissa.

Vålådalen sijaitsee samalla alueella kuin viikkoa myöhemmin järjestettävä Årefjellsloppet. Maali tapahtumissa on sama, mutta reitit eroavat täysin toisistaan.

Vålådalsrennet järjestetään yhteistyössä Visma Ski Classics ja Birkebeiner-tapahtumien organisaatioiden kanssa. Vålådalsrennet tulee olemaan pituudeltaan 54 kilometriä ja reitti pyritään laatimaan niin, että vastaa mahdollisimman paljon Birkebeinnerrennetin reitin luonnetta. Birkebeinnerrennetin reitti sisältää keskimääräistä enemmän korkeuseroa ja reitillä ylitetään kaksi tunturialuetta.

Vålådalsrennet hiihdetään vain huippujen kilpailuna.

Birkebeinerrennetin peruuntumisen myöstä hiihtäjillä ei ole mahdollisuutta suorittaa tänä talvena Grand Slamiä ja tavoitella 100 000 euron palkintopottia, jossa olivat kahden osakilpailun jälkeen kiiinni sekä Lina Korsgren että Emil Persson.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit