KU Swix Pro 550x90px

Björgen: Minulla on henkinen yliote

Bjorgen intro010112 hemmersbachTour de Skin ratkaisuhetkien lähestyessä hiihtäjät käyvät omaa taisteluaan myös henkisellä puolella. Marit Björgen uskoo ottaneensa henkisen yliotteen pahimmasta kilpakumppanistaan Justyna Kowalczykistä.

Bjorgen010112 hemmersbachMarit Björgen uskoo, että hänellä on henkinen yliote Justyna Kowalczykistä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusTour de Skin ratkaisuhetkien lähestyessä hiihtäjät käyvät omaa taisteluaan myös henkisellä puolella. Marit Björgen uskoo ottaneensa henkisen yliotteen pahimmasta kilpakumppanistaan Justyna Kowalczykistä.

Norjan Marit Björgen uskoo, että hänellä on ratkaisun avaimet vahvasti omissa käsissä ennen kahta viimeistä ratkaisevaa etappia tämäntalvisella Tour de Skillä. Björgenillä on seitsemän sekunnin johtoasema Justyna Kowalczykiin ennen 10 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailua sekä Tourin päättävää Alpe Cermisin nousua. Näin Björgen on hyvin lähellä tulla ensimmäiseksi norjalaiseksi Tour de Skin voittajaksi Petter Northugin ja Therese Johaugin mahdollisuuksien huvettua varsin pieniksi torstain etapilla.

– Uskon, että minulla on henkinen yliote Justynasta neljän perättäisen voiton jälkeen. Näen enemmän ja enemmän jäätä hänen polvensa ympärillä, virnistää Marit Björgen viitatetn samalla Justyna Kowalczykin Tourilla ilmitulleeseen polvivaivaan.

Björgen tietää kuitenkin Kowalczykin henkiset voimavarat ja roikkumiskyvyt, joten luvassa ei ole todellakaan helppo voitto hänelle, jos se on tullakseen. Kahden edellisen Tourin voittajana Kowalczyk tietää myös Alpe Cermisin loppunousun haasteen paremmin kuin Björgen.

– Siitä tulee kova kamppailu. Hän oli vahvempi alussa, kun taas minä olen tullut paremmaksi ja paremmaksi Tourin edetessä. Me tuskin tulemme kumpainenkaan luovuttamaan maalin häämöttäessä.

Marit Björgen toteaa myös, että lauantain 10 km:n kilpailussa täytyy ottaa huomioon myös Therese Johaugin hiihdon sujuminen, sillä sen verran nopeammin kevytrakenteinen Johaug Alpe Cermisin loppunousun kapuaa kuin Björgen ja Kowalczyk. Björgen myöntää myös jännityksen nousevan vähitellen pintaan ratkaisujen lähestyessä.

– Tunnen jännityksen kasvaneen. Tästä on tullut erittäin tiukkaa ja tunnen, että nukun öisin huonommin. Tästä tulee entistä jännempää, kun on näin tasaista, Björgen tuumii loppuun.

Lähde: Langrenn.com

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit