KU Swix Pro 22 550x90px

Björn Dählie tekee comebackin

Talviolympialaisten kaikkien aikojen menestynein urheilija Björn Dählie on ilmoittanut Norjan Norefjellissä tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hän tekee paluun hiihdon pariin.

Talviolympialaisten kaikkien aikojen menestynein urheilija Björn Dählie on ilmoittanut Norjan Norefjellissä tänään pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hän tekee paluun hiihdon pariin. Björn Dählie tulee hiihtämään ensi kaudella Team Xtra Personnell-tallissa yhdessä muun muassa Jörgen ja Anders Auklandin, Simen Östensenin ja Jerry Ahrlinin kanssa.

Björn Dählie (44) lopetti hiihtouransa kymmenen vuotta sitten selkäongelmien takia. Viime vuonna Dählie hiihti vähäisellä harjoittelulla Marcialongan ollen 90. 27 minuttia Oskar Svärdiä hitaampana.

Norjan valtava hiihtobuumi oli innostamassa Dählie takaisin laduille.

- Kuvittelin Lillehammerin olympialaisten aikaan, että kiinnostus maastohiihtoa kohtaan ei voi olla tämän suurempaa. Holmenkollen MM-hiihtojen myötä hiihto on kuitenkin tällä hetkellä enemmän "in" kuin koskaan aiemmin, sanoo Dählie.

Petter Norhugin Vasaloppetin valloitusmahdollisuuksiin Dählie suhtautuu epäilevästi.

- En usko tällä hetkellä, että Petter voi voittaa, mutta on erittäin mieleenkiintoista nähdä miten käy, arvioi Dählie.

Dählien vanha kilpakumppani Erling Jevne uskoo, että Dählien on vaikea päästä edes lähelle samaa tasoa kuin aiemmin.

- En usko, että hänellä on sanan sijaa jos jaksaa edes loppukireihin asti. Toki hänellä on edelleen tallessaan vanha kapasiteettinsa ja lahjakkuutensa. Kaikki olisi kuitenkin ollut helpompaa muutama vuosi ja kilo sitten, sanoo Jevne.

Itse aiemmin menestyksekkään paluun huipulle tehny Hilde G. Pedersen on myös lievästi skeptinen.

-Dähliellä on pitkä matka huippukuntoon. Hänen on harjoiteltava kaikkia osa-alueita päästäkseen hyvälle tasolle. Oma paluuni oli hieman eri asia ja helpomman tien takana, sillä en missään vaiheessa lopettanut harjoittelua totaalisesti, kertoo Pedersen.

Dählie tulee hiihtämään ainakin Marcialongan ja Vasaloppetin. Dählie on jo aloittanut harjoittelun, mutta kertoo, että harjoittelua on pystyttävä kiristämään reilusti talvea lähestyttäessä.

Lähteet: NRK, Norjan TV2, Norefjellrennet


Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit