swix rullahiihto550 90

Björgen ja Kriukov MM-kisojen sprinttimestareiksi

Marit Björgen hallitsi sprinttiä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Marit Björgen hallitsi sprinttiä. Kuva: Laiho/NordicFocus

Suomalaishiihtäjiä ei nähty finaalissa Val di Fiemmen MM-hiihdot avanneessa sprinttihiihdossa. Naisten kilpailussa Mona-Liisa Malvalehto ja Kerttu Niskanen ylsivät välieriin. Anne Kyllösen ja Krista Lähteenmäen tie katkesi jo puolivälierissä.

Miesten kilpailussa Toni Ketelä kiri välieriin, mutta putosi finaalista. Matias Strandvall, Anssi Pentsinen ja Kalle Lassila jäivät puolivälieriin.

Naisten kilpailussa Marit Björgen oli ylivoimainen voittaen selvällä 2,3 sekunnin erolla Ruotsin Ida Ingemarsdotterin. Norjaan tuli myös toinen mitali, sillä Maiken Caspersen Falla otti pronssia. Yksi kilpailun ennakkosuosikeista, Puolan Justyna Kowalczyk kaatui finaali alkumatkasta ja jäi kuudenneksi.

Miesten finaalissa Venäjän Nikita Kriukov päihitti Petter Northugin loppukirissä vieden maailmanmestaruuden Vancouverin olympiakullan jatkoksi. Northugille hopeaa 0,3 sekuntia Kriukovia hitaampana. Taktisesti hyvin hiihtänyt Kanadan Alex Harvey vei pronssin ennen Ruotsin suosikkia Emil Jönssonia, joka tuli loppusuoralle vielä ensimmäisenä.

Ketelä vaisun MM-sprinttipäivän suomalaisonnistuja

Toni Ketelä oli suomalaisten ilonaihe Val di Fiemmen MM-kisojen avausmatkalla. Ketelä sivakoi perinteisen hiihtotavan kilpailussa välieriin. Finaaliin MM-kisojen ensikertalaisen vauhti ei kuitenkaan aivan riittänyt. Hän oli erässään neljäs.

– Luotin hyvään loppuun kuten alkuerässä ja hyvin tulikin, mutta ei vaan riittänyt, Ketelä kertasi Ylelle välierähiihtoaan.

Kaikkiaan sprinttikisa jätti Ketelälle hyvän maun suuhun.

– Erittäin tyytyväinen päivään. Päästiin tavoitteeseen ja oli nousujohteinen päivä, Ketelä kertasi.

Matias Strandvallin, Anssi Pentsisen ja Kalle Lassilan kisa päättyi jo puolivälieriin. Heistä Pentsinen kolaroi ja kaatui puolivälierissä, joten hänen todellinen kuntonsa jäi näkemättä.

– Suksi liukui kaverin (suksen) päälle. Nopea kaatuminen, Pentsinen harmitteli.

Naisten kilpailussa karsinnan voittanut Mona-Liisa Malvalehto sekä Kerttu Niskanen etenivät välieriin, mutta eivät yltäneet kuuden parhaan finaaliin. Malvalehto oli välierässään neljäs ja Niskanen viides.

– Jos haluaa finaaliin, kaikkien osa-alueiden pitää toimia, totesi Malvalehto, joka ei ollut täysin tyytyväinen suksiinsa pudotushiihdoissa.

Anne Kyllösen ja Krista Lähteenmäen tie katkesi jo puolivälierissä.

– Olen todella pettynyt, mutta urheilussa tulee hyviä ja huonoja päiviä. Harmittavaan kohtaan tuli huono päivä, Kyllönen totesi Ylelle.

Naiset, sprintti / 1,2 km (p)

Loppukilpailu

1. Marit Björgen NOR 3.16,6
2. Ida Ingemarsdotter SWE +2,3
3. Maiken Caspersen Falla NOR +3,7
4. Katja Visnar SLO +4,6
5. Stina Nilsson SWE +4,9
6. Justyna Kowalczyk POL +6,3

kriukov210213 laihoKriukov tuulettaa! Kuva: Laiho/NordicFocusMiehet, sprintti / 1,5 km (p)

Loppukilpailu

1. Nikita Kriukov RUS 3.30,4
2. Petter Northug jr. NOR +0,3
3. Alex Harvey CAN +0,8
4. Emil Jönsson SWE +2,6
5. Paal Golberg NOR +9,2
6. Eirik Brandsdal NOR +27,1

>> Naisten tulokset

>> Miesten tulokset

(STT)

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit