KU Swix Pro 22 550x90px

Björgen keskeytti Tour de Skin

Marit Björgenin Tour de Skin voiton metsästys siirtyy jälleen vuodella eteenpäin. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Marit Björgenin Tour de Skin voiton metsästys siirtyy jälleen vuodella eteenpäin. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Norjan Marit Björgen on päättänyt keskeyttää maahtohiihdon Tour de Ski -kiertueen sairauden takia, kertoo Norjan hiihtoliitto. Björgen oli tiistain jälkeen kiertueen kokonaiskilpailussa toisena.

Vatsavaivoista kärsinyt Norjan Marit Björgen keskeytti maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen keskiviikkona. Norjan hiihtoliiton tiedotteen mukaan Björgen matkustaa Norjaan harjoittelemaan, etteivät hänen olympiasuunnitelmansa vaarantuisi.

– Olen pahoillani keskeytyksestä, mutten kykene tässä kunnossa kilpailemaan kiertueen voitosta. Minun täytyy ajatella myös olympialaisia. Nyt on parempi levätä ja säästää hieman voimia Sotshia varten, Björgen perusteli päätöstään.

Norjan joukkueen lääkärin mukaan Björgen kärsii virusperäisestä tulehduksesta. Björgen valitteli tiistaina sprinttikilpailun jälkeen vatsavaivoja, ja lääkäri luonnehti hänen sairauttaan vatsaflunssaksi.

Björgen menetti kokonaiskilpailun johtopaikan tiistaina sprintissä. Sprintin jälkeen hän oli kilpailussa toisena.
Björgen ei ole koskaan voittanut Tour de Skin kokonaiskilpailua. Viime vuonna hän jäi pois kiertueelta sydänoireiden takia.

Sveitsin Lenzerheidessä hiihdetään tänään perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailut. Miehet hiihtävät 15 kilometriä ja naiset 10.


(STT-NTB )

 

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit