swix rullahiihto550 90

Björgen pari minuuttia Johaugia perässä

Therese Johaug testasi kuntoaan vaisumman jakson jälkeen. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug testasi kuntoaan vaisumman jakson jälkeen. Kuva: NordicFocus

Paluuta kilpaduille tekevä Marit Björgen jäi Therese Johaugille pari minuuttia Team Ragde Eiendomin järjestämässä kutsu- ja testikilpailussa.

Ylämäkeen rullahiihdetyllä 11,5 kilometriä pitkällä reitillä Johaug kellotti ajan 42:57. Björgen jäi Johaugille 2:02.

Björgen tähtää tulevana talvena Visma Ski Classics -sarjan pitkiin kilpailuihin. Parin vuoden tauko kilpauran jälkeen ja vähäinen kokemus pitkistä tasatyönnöllä hiihdettävistä kilpailuista aiheuttavat kysymysmerkkejä, mutta Björgen on tyytyväinen tilanteeseen ja uskoo olevansa hyvällä tiellä kohti talvea.

– Minusta harjoittelu on sujunut syksyllä ihan hyvin. Olen ollut joillakin pitkillä lenkeillä mukana Team Ragden kavereiden kanssa ja saanut positiivisia merkkejä kunnosta, mutta minulla ei ole ollut aavistustakaan naisten tasosta ja matkavauhdista, sanoo Björgen Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan.

Miesten kilpailussa Petter Eliassen oli vakuuttava kellottaen ajan 37:09. Reitti oli sama kuin naisilla. Seefeldin 50 kilometrin maailmanmestari Hans Christer Holund jäi Eliassenille minuutin. Anders Mölmen Höst oli kolmas. Ikinuori Anders Aukland oli 71 miehen joukossa viides ja Ski Classics -sarjan vakiomenestyjä Andreas Nygaad kymmenes.

Miesten tulokset | Naisten tulokset

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit