swix rullahiihto550 90

Björgen Rukan sprintin ykkönen

Björgen Rukan sprintin ykkönen.Kuva; Laiho/NordicFocus

Björgen Rukan sprintin ykkönen. Kuva; Laiho/NordicFocus

Marit Björgen voitti maailmancupin sprintin Kuusamon Rukalla.

Anne Kyllönen oli upeasti loppukilpailun nejäs. Krista Lähteenmäki täydensi hienoa suomalaisiltapäivää viidennellä sijallaan.

Neljännesvälierän voittanut Mona-Lisa Malvalehto pehmeni välierässä jäi erässään viimeiseksi.

Naisten sprintissä finaaliin edenneet Anne Kyllönen ja Krista Lähteenmäki naiset joutuivat hiihdon puolivälissä törmäyskurssille slovenialaishiihtäjä Katja Vissnarin kanssa.

- Olen tyytyväinen sijoitukseen, mutta olisi kiva ollut ratkaista tämä hiihtämällä. Kolaroinnit tosin kuuluvat lajin henkeen, joten en pahemmin jaksa jossitella, Kyllönen kertoo.

Slovenialainen kaatui Lähteenmäen suksien päälle, Kyllönen joutui hiihtämään edellään kaatuneen slovenialaisen suksien yli ja Lähteenmäki odottamaan, että Vissnar nousee. Törmäyspaikan jälkeen tulevassa jäisessä mutkassa Lähteenmäki kaatui.

- Tulin siihen kurvin jälkeiseen jäiseen kohtaan liian hitailla vauhdeilla, eikä kantti pitänyt ja kaaduin, Lähteenmäki kertoo.

Nainen päätti kuitenkin hiihtää kisan loppuun saakka.

- Kun on numerolappu rinnassa, niin silloin kilpaillaan loppuun saakka. Koskaan ei voi tietää, koska voi siellä muutkin kolaroida. Sain sitten loppusuoralla vielä ohitettua Katjan, Lähteenmäki kertoo.

Enemmän pitkille matkoille profiloitunut Lähteenmäki on sprintin kuudenteen sijaan tyytyväinen.

- Paljon oli matkalla onnea ja sitten finaalissa vähän epäonnea, näinhän tämä menee. Mutta fiilikset on hyvät, kun tämä oli urallani toinen finaalihiihto ja kunto on kohenemassa, Lähteenmäki kertoo.

Tulokset, finaali
1. M. Björgen NOR
2. E. Shapovalova RUS
3. A. Dotsenko RUS
4. A. Kyllönen FIN
5. K. Lähteenmäki FIN
6. K. Visnar SLO

>>Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit