swix rullahiihto550 90

Björseth Berdal ja Gjeitnes Marcialongan valtiaat

Arkistokuva: Marcialonga 2019/Nordic Focus

Arkistokuva: Marcialonga 2019/Nordic Focus

Tore Björseth Berdal hiihti Visma Ski Classics -sarjan Marcialongan osakilpailun voittoon. Berdalin voittoaika 70 kilometrin matkalla oli 3:05:52.

Kilpailun lopullinen ratkaisu nähtiin loppunousussa, jossa Berdal oli lopulta vahvin. Isosta porukasta tiputeltiin yksitellen hiihtäjiä läpi nousun ja lopulta voittotaistelu käytiin kolmikon Berdal, Tord Asle Gjerdalen ja Petter Eliassen kanssa. Berdal oli pitkään kolmantena, mutta hänen loppukirinsä oli sen verran kova ettei Gjerdalen ja Eliassen pystyneet siihen enää vastaamaan. Kärkikolmikko mahtui kuitenkin kilpailussa kolmen sekunnin sisään toisistaan.

Naisten kilpailun voitto ratkesi myös viimeisessä nousussa, jossa Kari Vikhagen Gjeitnes oli vahvin, voittoajallaan 3:21:59.2. Toiseksi tullut Astrid Öyre Slind jäi voittajalle 7 sekuntia. Kolmanneksi hiihti Lina Korsgren.

Marcialongan hiihdossa oli mukana useita tuttuja ja mielenkiintoisia nimiä mm. Dario Cologna 25:s ja Petter Northug joka sijoittui kilpailussa sijalle 101.

Suomalaisia oli myös kilpailussa usempia mukana, joista parhaiten sijoittui miehissä Hans Mäenpää (41.) ja naisissa Heli Heiskanen (16.)

Suomalaisista etukäteen suurimmat odotukset oli Ski Classicsin kokonaistilanteessa yhdeksäntenä olleen Ari Luusuan harteilla. Luusua joutui kuitenkin sairastelun vuoksi jättämään kauden pääkilpailunsa väliin.

Tulokset kokonaisuudessaan

- Otto Känkänen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit