swix rullahiihto550 90

Blikfestivalen starttaa torstaina Lysebotn Opp -ylämäkikilpailulla

Lysebotn Opp -kilpailussa noustaan 7,5 kilometriä pitkä raateleva nousu. Kuva: Blink

Lysebotn Opp -kilpailussa noustaan 7,5 kilometriä pitkä raateleva nousu. Kuva: Blink

Useasta rullahiihtokilpailusta koostuva Blinkfestivalen starttaa torstaina Lysebotn Opp -ylämäkirullahiihtokilpailulla. Eteläisessä Norjassa sijaitsevassa Sandnesissä nähdään jälleen hiihtomaailman kermaa.

Lysebotn Opp -kilpailussa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla 7,5 kilometriä ylämäkeen. Kilpailu nauttii hiihtäjien arvostusta. Matti Heikkinen on onnistunut voittamaan kisan vuosina 2015 ja 2016. Reittiennätystä pitävät hallussaan Therese Johaug (31:18 vuonna 2019) ja Hans Crister Holund (27:37 vuonna 2017).

Aiempina vuosina Blinkfestivalenilla nähdyt Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen eivät ole tällä kertaa mukana pian käynnistyvän maajoukkueen Italian leirin takia.

Miesten kilpailussa norjalaisia ovat haastamassa ruotsalaiset Jens Burman ja William Poromaa. Ranskalaiset ovat mukana isolla joukolla sprinttitykkien Richard Jouven ja Lucas Chavanatin johdolla. Suomalaisväriä kilpailuun tuo Heikki Korpela.

Naisten kilpailussa kivikovan norjalaisrintaman haastavat muun muassa Ruotsin Charlotte Kalla ja Venäjän Tatiana Sorina. Myös ampumahiihtäjä Tiril Eckhoff on kilpailussa mukana. Sen sijaan pitkään terveyongelmista kärsinyttä Ingvild Flugstad Östbergiä ei nähdä vieläkään numerolappu rinnassa.

Myös tasatyönnöllä kilpaillaan

Lysebotn Opp kilpaillaan myös tasatyönnöllä ja mukana on sekä miehissä että naisissa useita Visma Ski Classics -sarjan kärkinimiä. Myös Ari Luusuan nimi löytyy lähtölistalta, mutta Kestävyysurheilu.fin tietojen mukaan Luusua ei Norjassa kilpaile. Naisten kilpailussa on mukana Kati Roivas.

Tasatyönnöllä reittiennätyksiä pitävät hallussaan Astrid Øyre Slind (38.10 vuonna 2019) ja Andrew Musgrave (30:52 vuonna 2019).

Perjantaina ja lauantaina Blinkfestivalenilla kilpaillaan Sandnesin keskustassa sekä hiihdossa, että ampumahiihdossa. Sunnuntaina pitkän matkan hiihtäjät kilpailevat sekaviestissä Sandnesin ulkopuolella. Kilpailut ovat seurattavissa NRK:n sivuilla, osittain jälkilähetyksinä. Lähetyksiä varten tarvitset VPN-yhteyden.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit