swix rullahiihto550 90

Bolshunov aikoo investoida 120 000 euroa rullahiihtomattoon

Alexander Bolshunov aikoo investoida rullahiihtomattoon. Kuva: NordicFocus

Alexander Bolshunov aikoo investoida rullahiihtomattoon. Kuva: NordicFocus

Alexander Bolshunov aikoo investoida 120 000 euroa rullahiihtomattoon tullakseen paremmaksi hiihtäjäksi. Venäläistähti kertoo asiasta hiihdon TV-oikeudet Venäjällä omistavan Match TV:n verkkosivuilla julkaistussa laajassa haastattelussa.

Bolshunov kertoo panneensa merkille, että Norjassa jokaisessa harjoituskeskuksessa on hiihtomatto. Hänen mukaansa norjalaiset saavat siitä merkittävää hyötyä hiihtotekniikan analysoinnissa.

Bolshunov kertoo, että tällä hetkellä hänen valmentajansa antaa vinkkejä tekniikan kehittämiseen, mutta vinkkejä on vaikea hahmottaa, jos omaa hiihtämistään ei näe itse.

– Norjalaisilla on hiihtomaton edessä peili sekä molemmilla sivuilla kamerat, joiden kuva välitetään monitoreihin. Voit nähdä kaiken samalla kertaa. Kaikki virheet, kuinka laittaa sauva, polvi, kuinka siirtää painopistettä. Olemme tässä paljon norjalaisia jäljessä. He hiihtävät täydellisellä tekniikalla ja saavat siitä etua, sanoo Bolshunov.

Bolshunov sanoo hiihtomaton hinnaksi 120 000 euroa, eikä epäröi investoinnin kanssa, vaikka haastattelusta muuten saa vaikutelman, että Bolshunov on tarkan ruplan mies.

– Pakkohan se on. Jotenkin pitää kehittyä, kommentoi Bolshunov.

Haastattelusta selviää myös, että Bolshunov rakennuttaa itselleen talon Moskovan läheisyyteen. Mies kertoo, että Moskovassa hän ei viihdy, mutta kauden aikana matkustaminen kotiseudulle Podvyotiin vie autolla kuusi tuntia, syöden liikaa tärkeää palautumisaikaa ja energiaa.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit