KU Swix Pro 22 550x90px

Bolshunov ensi viikolla Olokselle – Tykkikisoista tulossa kovatasoiset

Alexander Bolshunov matkustaa ensi viikolla Olokselle. Kuva: NordicFocus

Alexander Bolshunov matkustaa ensi viikolla Olokselle. Kuva: NordicFocus

Alexander Bolshunov valmistautuu tulevaan kauteen leireilemällä Oloksella. Perinteisissa Oloksen Tykkikisoissa on luvassa paluu normaaliin, kun kisat päästään hiihtämään normaalisti ja paikalla on useita maajoukkueita.

Bolshunovin Muonioon matkustamisen vahvistaa miehen tunteva Skigon Venäjän maajohtaja Peter Wall.

Bolshunov joutui syyskuussa jo toisen kerran kesän aikana leikkaukseen hammasongelmien takia. Bolshunov leikattiin 20. syyskuuta, mutta matkusti pian leikkauksesta toivuttuaan leirille Ramsauhun.

Venäjä tulee leireilemään Oloksella isolla ryhmällä. Venäläisten kanssa kesän leireilleet Federico Pellegrino ja Francesco de Fabiani nähdään myös Oloksella, samoin kuin ryhmä itävaltalaisia hiihtäjiä ykköstähtenään Teresa Stadlober. Oloksella tulee leireilemään myös USA:n hiihtomaajoukkue sekä Saksan hiihto- ja ampumahiihtomaajoukkueet. Niin ikään Puolan maajoukkue matkaa Olokselle Lukas Bauerin johdolla.

Oloksen Tykkikisojen kilpailunjohtaja Vesa Virkkusen mukaan Iivo ja Kerttu Niskanen leireilevät Oloksella ja heidät nähtäneen myös Tykkikisoissa. Krista Pärmäkoski ilmoitti aiemmin avaavansa kautensa Oloksella. Myös Riitta-Liisa Roposen on määrä hiihtää sunnuntain vapaan kilpailu.

Norjan maajoukkuehiihtäjä Anna Svendsen avannee myös kautensa Oloksella, samoin kuin ajoittain maailmancupissa nähty Silje Theodorsen.

Talvi näyttää tulleen Lappiin tänä vuonna aikaisin.

– Lunta on tullut useita kymmeniä senttejä, erityisesti tuntureiden kupeisiin, vaikka lumen määrä vaihteleekin paljon. Oloksella on päästy pohjaamaan reittejä muuallakin. Heikot jäät ovat vielä esteenä Jerismajan ja Pallaksen reittien ajamiseen, kertoo Virkkunen.

Ilmatieteen laitoksen Kittilän Kenttärovan mittauspisteellä lunta tällä hetkellä peräti 47 senttimetriä.

Oloksen Tykkikisat hiihdetään 12.-14. marraskuuta. Viime vuonna viralliset kilpailut peruttiin koronapandemian takia, mutta muoniolaiset järjestivät leiriryhmien pyynnöstä epävirallisia harjoituskilpailuja.

Artikkelia korjattu julkaisun jälkeen: Lukas Bauer valmentaa Puolan eikä Tshekin maajoukkuetta. 

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit