KU Swix Pro 550x90px

Bolshunov ja Retivykh parisprintin vahvimmat Dresdenissä

Gleb Retivykh toi voiton Venäjälle Dresdenissä. Kuva: NordicFocus

Gleb Retivykh toi voiton Venäjälle Dresdenissä. Kuva: NordicFocus

Venäjä, Ranska ja Italia osoittautuivat odotetusti parhaiksi joukkueiksi maastohiihdon maailmancupin miesten parisprintissä Dresdenissä Saksassa.

Vapaalla hiihtotavalla käydyn kilpailun alku eteni rauhallisissa tunnelmissa. Hieman puolivälin jälkeen Ranska teki irtioton, mutta se hiihdettiin kiinni.
Yhdeksän finaalijoukkuetta oli vielä yhdessä ryhmässä, kun jäljellä oli enää kaksi osuutta. Ratkaisut nähtiin heti tämän jälkeen. Alexander Bolshunov löi kaasun pohjaan omalla viimeisellä osuudellaan, eikä perässä pysynyt kuin Ranskan Richard Jouve.

Gleb Retivykh ja Lucas Chanavat ratkaisivat parisprintin voiton viimeisellä osuudella. Retivykh oli loppusuoralla niukasti ranskalaista parempi ja Venäjä voitti miesten parisprintin.

Francesco De Fabiani putosi Bolshunovin kyydistä viimeistä edellisen osuuden viimeisillä hetkillä, eikä Federico Pellegrino päässyt taistelemaan voitosta. Italian ankkuri pääsi vielä kärkikaksikon kantaan loppusuoralla, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt enää Chanavatin takaa. Italia oli kolmas.

Seuraavat joukkueet finaalissa olivat Ranskan kakkosjoukkue ja Sveitsin ykkösjoukkue.

Maailmancup jatkuu heti vuoden vaihteen jälkeen Tour de Skin merkeissä.

Tulokset

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit