swix rullahiihto550 90

Bolshunov voittoon yhdistelmäkilpailussa - Niskanen vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 8:s

Niskanen teki vapaan osuudella kovan nousun kärkikamppailuun. Arkistokuva: Nordic Focus

Niskanen teki vapaan osuudella kovan nousun kärkikamppailuun. Arkistokuva: Nordic Focus

Aleksandr Bolshunov hiihti miesten yhdistelmähiihdon voittoon Oberstdorfissa. Iivo Niskanen taipui lopulta kahdeksanneksi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen.

Niskanen lähti pitämään vauhtia perinteisen osuudella ja pyrki hanakasti irtiottoon. 6,2km väliajassa ero oli jo 10 sekuntia takana tuleviin, mutta muut tavoittivat Niskasen Bolshunovin johdolla, joten karkumatka jäi haaveeksi.

Perinteisen osuuden viimeisillä kilometreillä Niskanen hyytyi pahemman kerran. Suksien vaihtoon Niskanen tuli yhdeksäntenä ja eroa kärkeen kertyi peräti 33 sekuntia.

Vapaan osuuden Niskanen kuitenkin aloitti hyvin ja kiri kärjen kiinni yhdessä Dario Colognan kanssa. Kärjessä hiihtäneet norjalaiset ja venäläiset pitivät sen verran rauhallista vauhtia, että kärkiporukkaan nousi useampi urheilija.

Loppuratkaisuissa tämä kärkiporukka oli kuitenkin tuorein ja ratkaisi keskenään kilpailun voiton. Bolshunov oli vakuuttava loppukirissään ja piti norjalaisnelikon takanaan. Toiseksi tuli Simen Hegstad Krueger ja kolmanneksi Sjur Röthe. Niskanen taipui myös vapaan osuuden lopussa ja oli lopulta 8:s, 17,3 sekuntia Bolshunoville jääneenä.

Muut suomalaiset kilpailussa olivat Ristomatti Hakola (21.), Perttu Hyvärinen (24.), Lari Lehtonen (36.) ja Lauri Lepistö (50.).

Tulokset

- Otto Känkänen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit