KU Swix Pro 550x90px

Bolshunov ylivoimainen, Vuorela pysyi pistesijatahdissa

Alexander Bolshunov pääsi jällkeen tuulettamaan voittoa. Kuva: NordicFocus

Alexander Bolshunov pääsi jällkeen tuulettamaan voittoa. Kuva: NordicFocus

Aleksandr Bolshunov kasvatti etumatkaansa maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen kärjessä. Hän oli ylivoimainen 15 kilometrin takaa-ajokilpailussa Italian Toblachissa.

Bolshunov jätti takaa-ajajansa ilman mahdollisuuksia ja ylitti maalilinjan runsaat 55 sekuntia ennen lähintä uhkaajaansa. Lähdössä ero kakkoseen oli kahdeksan sekuntia.

Kisa oli eilisen tavoin venäläisjuhla, sillä kahdeksan parhaan joukossa oli seitsemän venäläistä. Rintaman rikkoi jälleen vain Ranskan Maurice Manificat kuudennella sijallaan. Toiseksi perinteisellä hiihtotavalla kiri Ivan Jakimushin sekunnin kymmenyksen ennen Jevgeni Belovia.

Kiertueella kakkosena jatkaa Artjom Maltsev, joka kärsi matkan varrella muun muassa sauvarikon kaaduttuaan. Kahdeksanneksi tänään hiihtänyt Maltsev on Bolshunovista kahden minuutin ja kuuden sekunnin päässä, joten Bolshunov on vahvoilla uusimaan viimevuotisen Tour de Ski -tittelinsä.

Vuorela hiihti taas pisteille

Suomalaisista Markus Vuorela ylsi ainoana maailmancupin pisteille ylitettyään maalilinjan 25. sijalla. Hän tuli maaliin runsaat kolme minuuttia Bolshunovin takana. Ero kärkimieheen kasvoi noin kahdella minuutilla.

Pistesija oli ensimmäistä Tour de Ski -kiertuettaan hiihtävän Vuorelan neljäs peräkkäinen.

Niin sanotussa aaltolähdössä kisaan startanneista suomalaisista Juho Mikkonen oli epävirallisten tulosten mukaan 51:s, Verneri Suhonen 55:s ja Lauri Lepistö 56:s. Maaliin hiihti 60 miestä.

Tulokset

STT - Kaija Yliniemi

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit