KU Swix Pro 550x90px

Brink: Ei vetotöitä Northugille

Brink060311Schmidt introKaksi edellistä Vasaloppettia voittaneella Jörgen Brinkillä on selkeä viesti tulevaa Vasaloppettia koskien: Kukaan heidän tallistaan ei tule tekemään vetotöitä Petter Northugille.

Brink060311SchmidtJörgen Brink janoaa kolmatta peräkkäistä Vasaloppetin voittoa. Kuva: Schmidt/NordicFocusKaksi edellistä Vasaloppettia voittaneella Jörgen Brinkillä on selkeä viesti tulevaa Vasaloppettia koskien: Kukaan heidän tallistaan ei tule tekemään vetotöitä Petter Northugille.

Brink ja Northug tulevat hiihtämään Vasaloppetin samassa Team United Bakeriesin tallissa. Kun Vasaloppettiin on enää 47 päivää, on kaikilla tallin jäsenillä sama tavoite - voitto. Brink hakee kolmatta peräkkäistä voittooaan, kun taas Northug hakee ensimmäistään ja samalla Norjan neljättä voittoa Vasaloppetista.

Northug tallinsa on mukana ensimmäistä kertaa vajaan kahden viikon päästä, kun hän hiihtää legendaarisen Marcialongan Italiassa.

- On hienoa, että Petter on mukana, hän on maailman paras hiihtäjä, sanoo Brink ja jatkaa:

- Mutta meidän tallistamme kukaan ei tule tekemään töitä Petterille, meillä ei ole apuhiihtäjiä. Meillä kaikki tekevät parhaansa ja tavoittelevat voittoa.

Jörgen Brink uskoo, että Northugin voittosaumat ovat paremmat Marcialongassa kuin Vasaloppetissa.

- Ei ole kovin helppoa seistä Vasaloppetin lähtöviivalla, kun tietää että edessä on 90 kilometriä. Pitää olla henkisesti valmistautunut. Voittoon tarvitaan hyvä päivä ja suksi.

Northug korkealle valmistautumaan Vasaloppetiin?

Petter Northug piti tänään Norjassa oman lehdistötilaisuutensa ja kommentoi omalta osaltaan Vasaloppetia.

Northug ei ole varma mitä kilpailuja hän aikoo talvella hiihtää, mutta kahdesta ei tingitä – Marcialongasta ja Vasaloppetista.

- Vasaloppet on kaikkein haasteellisin kilpailu. Sen vuoksi suunnitelmissani on tehdä helmikuussa erikoisharjoittelua. Vasaloppetin voittoa arvostetaan todella korkealle. Vasaloppet joko voitetaan tai hävitään. Ei ole väliä oletko toinen, kolmas vai neljäs. Olisi hienoa olla ensimmäinen, joka voittaa maailmancupin sprintin ja Vasaloppetin, sanoo Northug.

Tiistaina Northug ei ollut varmaa lähteekö hän ollenkaan Otepäähän vaikka onkin valittu joukkueeseen. Lisäksi Nove Meston ja Puolan maailmancup-osakilpailujen yllä leijuu kysymysmerkkejä.

- Ehkä lähden korkealle valmistautumaan Vasaloppettiin, sanoo Northug.

Team United Bakeries – ison rahan ammattilaistalli

Sekä Brink että Northug hiihtävät siis Team United Bakeriesin tallissa, kuten myös Thomas Alsgaard. Muitakin kovia tallissa toki löytyy. Heistä Jörgen Brink nostaa esiin Audun Laugalandin.

Team United Bakeries ei ole suinkaan öljyrahalla kasattu talli vaan taustalta löytyy aimo annos ranskalaista hiihtohulluutta. Leipomoyhtiö United Bakeries on nimittäin ranskalaisen Remi Goulinacin omistama yritys. Goulinacia voidaan pitää varsin avokätisenä hiihdon ystävänä. Hevoskuurin luotettavista lähteistä saamien tietojen mukaan Team United Bakeriesin vuosibudjetti on 220 000 euroa.

Merkille pantavaa on, että United Bakeries omistaa ydinliiketoimintansa ohella hiihtovoidemerkki Skigon Norjan toiminnot. Skigo on kahden vuoden aikana noussut Norjassa taustajoukoista toiseksi myydyimmäksi voidemerkiksi muun muassa onnistuneiden markkinointiratkaisujen myötä.

VG – Langrenn.com – Hevoskuuri.fi

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit