swix rullahiihto550 90

Bulgarialaisyllättäjä nappasi MM-hopean kuninkuusmatkalla

Vladimir Iliev ihmetteli suoritustaan maalissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Vladimir Iliev ihmetteli suoritustaan maalissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mäkäräinen ja Seppälä torstain pariviestiin.

Miesten normaalimatkan koitos MM-ampumahiihdoissa Ruotsin Östersundissa tarjosi keskiviikkoiltana tuiskua ja pyryä ja kaiken keskeltä lopulta yllätyksellisen MM-mitalistin. Ensi viikolla 32 vuotta täyttävä Vladimir Iliev teki hopeamitalillaan historiaa: mitali oli Bulgarian miesampumahiihtäjille ensimmäinen kautta aikain.

– Tajusin heti maalissa (mitä tuli tehtyä). Annoin kaikkeni ladulla, mutta en odottanut ihan tällaista, hopeabulgaari ihmetteli.

Iliev on aiemmin yltänyt MM-kisoissa kolmesti kymmenen joukkoon (kahdesti Kontiolahdella 2015) sekä kerran viidenneksi maailmancupissa, joten onnistuessaan mies on kärkitasoa. Ja hankalissa oloissa tieltä murtui moni suosikki, aina yhdeksänneksi jääneestä tätä kautta dominoineesta Johannes Thingnes Böstä alkaen.

Ilievin peittosi lopulta vain puhtaasti ampunut Saksan Arnd Peiffer, jolle maailmanmestaruus on uran neljäs ja toinen henkilökohtaisissa kisoissa. Edellinen henkilökohtainen MM-kulta tuli kahdeksan vuotta sitten sprintissä.

– En ole koskaan ollut edes palkintopallilla normaalimatkalla, joten tämä merkitsee minulle paljon. Ja ensimmäisen kerran ammuin normaalimatkan puhtaasti, Peiffer iloitsi.

Komea kasa – vain väärään paikkaan

Suomalaisista paras oli 31:nneksi ehtinyt Tero Seppälä. Nuori lupaus ampui kaksi sakkoa heti ensimmäisellä ampumapaikalla, mutta kokosi sen jälkeen hyvin itsensä selvittäen loput kolme paikkaa yhteensä yhdellä sakolla.

– Oma virhe. Komea kasa, mutta väärään paikkaan. Vielä ehkä tarvitsee kokemusta tällaisesta, ensi kerralla osaa sitten jo vähän paremmin, tuulen harhauttamaksi joutunut Seppälä mietti.

Seuraava kerta onkin sitten jo torstaina, sillä Seppälä kisaa pariviestissä yhdessä Kaisa Mäkäräisen kanssa. Mäkäräinen jättää näin ollen lauantaisen naisten MM-viestin väliin, ja tuohon viestiin Suomen joukkueeseen liittyy varanainen Sanna Markkanen.

– Kaisa oli kiinnostunut (pariviestiin osallistumisesta), ja minullehan se totta kai kelpaa. Saamme aika hyvän joukkueen ladulle, päävalmentaja Jonne Kähkönen totesi tyytyväisenä.

– Tero on hyvässä vireessä. Mutta en halua ladata paineita (Suomen kaksikolle). Siellä on kovia joukkueita.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit