swix rullahiihto550 90

Case-Veerpalu ratkeaa vihdoin tänään?

CAS antaa päätöksensä Veerpalun tapauksessa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

CAS antaa päätöksensä Veerpalun tapauksessa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Ratkaisulla voi olla vaikutuksia myös Juha Lallukan tapaukseen.

Postimees-lehden mukaan urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS antaa tänään ratkaisunsa Andrus Veerpalun doping-jupakassa. Kansainvälinen antidopingtoimisto WADA asetti virolaishiihtäjän kolmen vuoden kilpailukieltoon vuoden 2011 keväällä hänen annettuaan positiivisen dopingnäytteen saman vuoden tammikuussa. Näytteessä oli merkkejä kasvuhormonin käytöstä.

Andrus Veerpalu on kuitenkin vakuutellut syyttömyyttään ja on valittanut asiasta CAS:iin. Tuomioistuin on kuitenkin lykännyt tapauksen ratkaisua jo useita kertoja eteenpäin. Eilen CAS oli kuitenkin antanut tiedotteen, jonka mukaan ratkaisu Veerpalun kohdalla julkaistaan tänään.

Tarton yliopiston tiedemiesten mukaan WADA:n käyttämä testimenetelmä kasvuhormonin mittaamiseksi ei ole pätevä, eikä testin perusteella voi todeta urheilijan käyttäneen synteettistä kasvuhormonia. Myös monen asiantuntijan mukaan tapauksen venyminen ja eteenpäin lykkääminen viittaavat siihen, että Veerpalun syyllisyydestä ei ole ollut takeita.

CAS:in päätöksellä voi olla seurauksia myös Juha Lallukan tapaukseen, sillä Lallukka antoi positiivisen dopingnäytteen saman aineen käytöstä. Lallukka on myös vakuuttanut syyttömyyttään.

Lähde: Postimees

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit