KU Swix Pro 550x90px

Clara: Minulla oli aivan uskomaton alku kaudelle

RolandClara intro021211 manzoniItalian Roland Clara on ollut yksi alkukauden suurimmista maailmancupin yllättäjistä. Vapaan tyylin taitaja on sijoittunut kaksi kertaa palkintopallille kauden avauskilpailuissa.

RolandClara021211 manzoniRoland Clara on hiihtänyt vahvan alkukauden sijoittuen mm. Rukalla toiseksi. Kuva: Manzoni/NordicFocusItalian Roland Clara on ollut yksi alkukauden suurimmista maailmancupin yllättäjistä. Vapaan tyylin taitaja on sijoittunut kaksi kertaa palkintopallille kauden avauskilpailuissa.

Bruneckista Etelä-Tirolista kotoisin oleva Roland Clara oli maailmancupin kauden avauksessa Sjusjöenissä kolmas 15 km:n vapaan kilpailussa ja Rukan minitourin toisessa osakilpailussa vielä sijan parempana eli toisena Petter Northugin jälkeen. FIS Cross Country haastatteli loistavan alkukauden tehnyttä 29-vuotiasta italialaista Kuusamon kisojen jälkeen.

Roland, kaksi palkintopallisijoitusta maailmancupin kilpailuissa. Odotitko näin hyviä tuloksia ennen kauden alkua?

– Ei, en odottanut tätä. Se on ollut uskomatonta. En voi uskoa, että olen saanut näin hyviä tuloksia. Ennen kauden alkua toivoin olevani 15 parhaan joukossa ja nyt olen ollut jo kaksi kertaa palkintopallilla. Minulla oli aivan uskomaton alku kaudelle.

Tuntuuko nyt siltä, että tämä voisi olla sinun läpimurtokautesi?

– Nyt on vielä vaikea sanoa. Meillä on ollut vasta kaksi maailmancupin viikonloppua. En ajattele sitä niin paljon. Kaudesta tulee pitkä ja vielä on monia kisoja käytävänä. Me näemme sen talven lopussa.

Sinulla on kaksi kovaa kilpailuviikonloppua takana. Mitkä ovat suunnitelmasi ennen Davosia?

– Olen kotona, enkä kilpaile Düsseldorfissa. Otan muutaman päivän kevyemmin, mutta torstaista alkaen aloitan valmistautumisen Davosia varten. Joko matkustan Toblachiin tai sitten Rein in Taufersiin Etelä-Tirolissa, joka itse asiassa on minun suosikkiharjoituspaikkojani. Toivon olevani hyvässä kunnossa Davosissa ja saavani myös sieltä hyvän tuloksen.

Viime vuonna olit toiseksi nopein Alpe Cermisissä ja sijoituit viidenneksi Tour de Skin kokonaistuloksissa. Mitkä ovat tavoitteesi tämän vuoden Tourille?

– Minulla ei ole mitään konkreettisia tavoitteita Tourille. Tourilla on monia tekijöitä, jotka ovat tärkeässä roolissa; pitää olla onnea joka kilpailussa, hyvät sukset, hyvä kunto. Se koostuu monesta kilpailusta ja minä otan Tourin kilpailu kerrallaan ja sitten näen, miten se kehittyy. Mutta toivon olevani yhtä hyvä kuin viime vuonna.

Rukan triplassa olit kokonaistuloksissa 14. ja viime vuonna olit siis Tour de Skillä viides. Tourit näyttävät sopivan hyvin sinulle?

– Kyllä pidän toureista tai minitoureista erittäin paljon. Olen jotenkin "kova" urheilija ja palaudun nopeasti. Joten minulla ei ole oneglmia kilpailla monta kisaa yhteen menoon.

Sinä ja esimerkiksi David Hofer näytätte edustavan uutta sukupolvea Italian hiihdossa vanhojen tähtien jälkeen. Oletko samaa mieltä tästä?

– Kyllä, toivon että olemme uusi menestyksekäs sukupolvi Italian hiihdossa. Olen 29-vuotias jaa toivon kehittyväni tulevaisuudessa ja saavuttavani hyviä tuloksia.

Vuonna 2013 MM-hiihdot järjestetään Val di Fiemmessä. Tulevatko nämä kisat olemaan urasi huippukohta?

– Varmasti MM-kisat kotimaassa ovat jotain ainutlaatuista. Mutta minulle jokainen Tour de Ski, maailmancup ja MM-kisat ovat uran huippuhetkiä. Minulle Val di Fiemmen MM-kisat tulevat olemaan yhtä tärkeät kuin Oslon MM-kisat olivat.

Lähde: FIS Cross Country

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit