swix rullahiihto550 90

Dalen odottaa hiihtäjiltä Sotshista enemmän kuin Vancouverista

Magnar Dalen on luottavaisin mielin ennen hiihtolajien alkua Sotshissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Magnar Dalen on luottavaisin mielin ennen hiihtolajien alkua Sotshissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Maastohiihdon päävalmentaja Magnar Dalen vakuuttaa, että hänellä on Sotshin olympialaisten alla paljon luottavaisempi olo kuin ennen edellisiä, Vancouverin olympialaisia.

Päävalmentajalta kommentti on paljon sanottu, sillä Sotshissa valtaosa joukkueesta on nousevia hiihtotähtiä ensimmäisissä olympialaisissaan. Kanadassa Whistlerin vuoristossa 2010 kilpaili sen sijaan useita maailmanmestareita Virpi Kuitusen johdolla.

– Tuntuu siltä, että olemme valmiita ja pystymme yltämään parhaaseemme, Dalen totesi Krasnaja Poljanassa.

Dalen tietää hyvin, että vasta kisatulokset osoittavat, onko hän oikeassa kovine odotuksineen. Päävalmentaja on kuitenkin sitä mieltä, että harjoittelussaan suomalaiset ovat onnistuneet.

– Korkean paikan harjoittelun suhteen ei ole asioita, joita olisin tehnyt toisin.

Edes viime hetken sairastelut eivät huoleta Dalenia. Kisojen aattona Matti Heikkinen on ainoa, joka on joutunut rukkaamaan viime hetken tekemisiään sairastelun takia.

Vancouverissa suomalaiset palkittiin kahdella hiihtomitalilla. Aino-Kaisa Saarinen oli kolmas 30 kilometrin yhteislähdössä, ja samanvärisen mitalin naiset hiihtivät 4x5 kilometrin viestistä.

Kaksi mitalia olisi vahva esitys Sotshissakin, mutta yhtä hyvin mitalisaldo voi päätyä nollaan tai vaikka viiteen. Henkilökohtaisissa kilpailuissa mitalit ovat tiukilla. Parhaat saumat suomalaisilla on viestien lisäksi sprintissä.

Miehissä iso rypäs, naisissa repeää

Olympialaisten hiihtomatkat starttaavat viikonloppuna yhdistelmäkilpailuilla. Kuten aiemmissakin arvokisoissa, naisten 7,5+7,5 kilometrillä kärjen ja häntäpään erot venähtänevät, ja Dalen uskoo olympiavoittajan tulevan maaliin paljon ennen jopa kymmenenneksi hiihtävää.

– Norjalaiset ja Charlotte Kalla aikovat tiettävästi yrittää muilta karkuun heti vapaan hiihtotavan osuuden ensimmäisessä isossa nousussa, Dalen ennakoi.

Lauantaiksi ennakoidaan samanlaista aurinkoista keliä kuin on ollut kisojen avajaispäivänä ja aattona.

Sunnuntaiselle miesten 15+15 kilometrille Dalen odottaa venäläisten joukkuetaktiikkaa, jossa pari miestä uhrataan vauhdinpitäjiksi isompien tähtien hyväksi.

– Miesten kisassa voi olla vielä 2,5 kilometriä ennen maalia iso ryhmä kasassa, Dalen sanoi.

- STT–KAIJA YLINIEMI

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit