swix rullahiihto550 90

Ebba Andersson ja Jens Burman Ruotsin mestarit 30 ja 50 kilometrillä – säärikivut pakottivat Frida Karlssonin keskeyttämään

Ebba Andersson on ollut tasaisen hyvässä kunnossa läpi kauden. Kuva: Modica/NordicFocus

Ebba Andersson on ollut tasaisen hyvässä kunnossa läpi kauden. Kuva: Modica/NordicFocus

Ruotsin mestaruuskilpailuissa hiihdettiin sunnuntaina 30 ja 50 kilometriä väliaikalähdöllä.

Kalixissa Norrbottenin läänissä hiihdetty kilpailuviikonloppu sisälsi viestikilpailun perjantaina, pariviestin lauantaina ja kuninkuusmatkat sunnuntaina.

Vapaan hiihtotavan päätöskilpailussa naisten mestariksi kruunattiin ylivoimaisesti Ebba Andersson, joka hiihti 30 kilometriä lähes kaksi minuuttia kovempaa kuin hopeamitalisti Jonna Sundling.

Vaisun kauden hiihtänyt Charlotte Kalla hiihti pronssille lähes kolme minuuttia Anderssonin takana. Emma Ribom oli kiinni pronssissa hiihtämällä minuutin perään lähteneen Sundligin kanssa, mutta lopulta Ribom ei pysynyt Sundlingin mukana taipuen soolohiihdon tehneelle Kallalle puoli minuuttia. Neljän kärki tuli samasta seurasta eli Piteå Elitistä.

Ruotsissa vain Frida Karlsson olisi voinut haastaa voittajaa, mutta hän joutui keskeyttämään kilpailun jo alkutekijöissään säärikipujen vuoksi.

- Ero muihin kasvoi isommaksi kuin odotin, mutta joukkuepanos oli meiltä hieno, Andersson kertoi Expressen-lehden livelähetyksessä Längd.se -sivuston mukaan.

- Kunto on edelleen ollut aika tasaisen hyvä, oikeastaan siitä asti, kun kausi alkoi Bruksvallarnasta, voittaja jatkoi.

Miesten viidelläkympillä Jens Burman hankki yli minuutin johtoaseman 40 kilometrin väliaikaan, mutta Åsarnaa edustava seurakaveri William Poromaa puolitti eron viimeisellä kympillä. Maalissa Burmanin voittomarginaali oli 33 sekuntia.

Johan Häggström hiihti pronssille puolitoista minuuttia voittajan perässä.

Perjantain perinteisellä hiihdetyssä viestissä Piteå voitti sekä miesten että naisten viestin. Naisten 3 x 5 kilometrin joukkueessa hiihtivät Ribom, Andersson ja Sundling. Miesten 3 x 10 kilometrin viestin voittajat olivat Fredrik Andersson, Björn Sandström ja Johan Häggström.

Lauantain vapaan hiihtotavan pariviesteissä naisten mestari oli Piteån Jonna Sundling-Emma Ribom ja miesten kultajoukkue IFK Umeå duolla Erik Silfver ja Marcus Grate.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit