swix rullahiihto550 90

Emil Iversen ei usko pystyvänsä parantamaan viime talven suorituksiaan

Norjalainen hiihtosankari Emil Iversen voitti 50 km hiihdon MM-kultaa viime talven kisoissa, kun Johannes Høstflot Klæbon voittosuoritus hylättiin hänen kolaroidessa Aleksandr Bolshunovin kanssa dramaattisessa loppusuorataistelussa. Iversen oli myös Norjan voittoisassa viestikvartetissa.

Nyt tämä 29-vuotias hiihtäjä panostaa täysillä tuleviin Olympialaisiin, mutta hän samalla tunnustaa jo saavuttaneensa huippunsa. 

– Luulen, että olin jo huipulla viime talvena. En usko enää pystyväni parantamaan tästä, kertoo Iversen norjalaiselle Langrenn Pluss-sivustolle.

Iversen tunnustaa Langrenn.com sivuilla, että hän on ilmeisesti hiihtänyt uransa parhaan kilpailun voittaessaan kuninkuusmatkan viime talven MM-kisoissa. Siitä huolimatta hän valmistautuu tulevaan talveen ja olympiakisoihin täydellä teholla.

50 km MM-kultamitali tuli Iversenille monen mutkan kautta vasta itse kisan jälkeen. Hän ylitti maaliviivan toisena heti Klæbon perässä ennen Bolshunovia, joka rikkoi sauvansa kolarissa Klæbon kanssa. Kaksi tuntia kisan jälkeen tuomaristo päätti, että Kläbo hylätään ja voitto meni Iversenille ja hopea epäonniselle venäläiselle.

Iversen menestyi hyvin myös muissa kisoissa viime talvena voittaen norjanmestaruuden skiathlonissa ja pronssia sprintissä, viestikultaa Norjan joukkueessa Lahden maailmancupin osakisassa ja oli kolmas Rukan mini-tourilla kauden alussa. Viime olympialaisissa PyeongChangissa hän sijoittui 8. sprintissä ja 10. viidenkympin hiihdossa. Luonnollisesti hän tähyää nyt palkintopallille ensi talven olympialaisissa.

Oletko luovuttanut uskosi siihen, että pystyt parantamaan tästä?

– Kyllä!

Eikö tuo ole hieman lyöty asenne?

– Niinkin voi sanoa. Uskon, että saavutin huippuni viime talvena. En usko, että pystyn enää parantamaan, mutta pyrin olemaan yhtä hyvä kuin edellisellä kaudella. Jos pystyn siihen, mitali on mahdollista ensi talvenakin.

Mikä on päätavoitteesi ensi kaudella?

– Päästä palkintopallille 15 km hiihdossa olympialaisissa.

Jutteletko vielä Johanneksen kanssa viime talven viidenkympin kisasta?

– Olemme keskustelleet siitä useaan otteeseen. Olemme yhtä mieltä siitä, että meillä molemmilla oli loistava päivä silloin ja että meidän olisi pitänyt yrittää jättää Bolshunov aikaisemmin. Kohdallani kaikki kääntyi kuitenkin parhaalla mahdollisella tavalla. 

Kuka on ollut vahvin vastustajasi kuluvan harjoituskauden aikana?

– Pål Goldberg. Hän erottuu vahvasti edukseen. Olen kuitenkin hieman huolissani hänestä, koska hän ei ole kenties levännyt riittävästi kovan talvikauden jälkeen. Hän on nyt niin hyvässä kunnossa, että hän vain hengittää nenänsä kautta, kun me muut painamme täysillä tukehtuen. 

 Testi Langrenn.com (langd.se), käännös Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit