swix rullahiihto550 90

Emil Persson ja Lina Korsgren Vaajmarathon Challengers-kisan voittajat viikonloppuna

Visma Ski Classics Challengers -tapahtuma Vaajmarathon järjestettiin viikonloppuna
Ruotsin Rötvikenissä. Monet Visma Ski Classics-sarjan huiput ottivat toisistaan mittaa kovassa rullahiihtokisassa. 44 km pitkä reitti eteni Norjan rajalle asti, jossa hiihtäjät kääntyivät takaisin. Normaali olosuhteissa kisa olisi ylittänyt rajan ja tehnyt pienen lenkin vuonomaan puolella.

Nyt hiihdettiin pienellä porukalla ja 16 mies- ja 5 naishiihtäjää aloittivat kisansa klo 13.00 lauantaina paikallista aikaa täydellisissä olosuhteissa auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta.

Lopulta kaksi miestä taisteli voitosta kovassa loppukirissä. Viime kauden Visma Ski Classics-mestari Emil Persson, Lager 157 Ski Team, ja Max Novak, Team Ramudden, tulivat maaliin lähes rinta rinnan ja voittaja selvitettiin maalikameran avulla. Persson todettiin ykköseksi ja Novakin oli tyytyminen kakkostilaan. Ari Luusuan uuden joukkueen Team Eksjöhusin nuori tulokas Axel Jutterström suoriutui urakastaan loistavasti ja oli kolmas.

Naisten kisassa Team Ramuddenin Lina Korsgren hallitsi kisaa alusta asti ja tuli ykköseksi yli kolmen minuutin marginaalilla. Hedda Bångman, Team Eksjöhus, ja nuori Alva Sköld, Häverödals SK, taistelivat kakkosijasta tiukasti lähes maaliin asti, mutta lopulta Hedda osoittautui vahvemmaksi ja jätti Alvan taakseen viimeisessä ylämäessä.

Koska Vaajamarathon oli Visma Ski Classics Challengers -tapahtuma, Pro Teamien rekisteröidyt urheilijat pystyivät keräämään pisteitä Visma Ski Classics Champion- ja Youth-mestaruuskilpailuihin sekä miesten että naisten sarjoissa. Tämä tarkoittaa, että Emil Persson ja Lina Korsgren ovat nyt keränneet jo 50 pisteen enimmäismäärän Challengers-tapahtumassa, joka lisätään heidän mestaruustaistelun kokonaispottiin Visma Ski Classics-kaudella XII.

Kaikki Vaajmarathon 44km osallistujat saavat sijoituksestaan myös ranking-pisteitä, jotka he voivat tarkistaa kirjautumalla ilmaiseksi MyPagesiin. Vaajamaratonin tulokset ja luettelo kaikista Challengers-tapahtumista, joilla on jo vahvistetut päivämäärät kaudelle 2021/22, löytyvät Visma Ski Classicsin sivuilta

www.vismaskiclassics.com

Teksti Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit