KU Swix Pro 22 550x90px

Engadin La Diagonela kutsuu suomalaisia upeisiin sveitsiläismaisemiin

Engadin La Diagonelan reitti ohittaa joitakin historiallisia kohteita, kuten San Gian kirkon Celerinan kylässä. Kuva: Magnus Östh

Engadin La Diagonelan reitti ohittaa joitakin historiallisia kohteita, kuten San Gian kirkon Celerinan kylässä. Kuva: Magnus Östh

(Kaupallinen yhteistyö – Engadin La Diagonela)
Yhdeksäs Engadin La Diagonela hiihdetään Sveitsissä Engadidinin laaksossa tulevana talvena lauantaina 22. tammikuuta.

Suosittu perinteisen kisa Engadinissa

Engadin La Diagonela on Sveitsin pisin pitkän matkan hiihto ja suosituin perinteisen hiihtotavan tapahtuma. Se tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen niin huippuhiihtäjille kuin kuntoilijoillekin. Reitti kulkee pitkin kuuluisaan Engadinin laaksoa, ohi St. Moritzin hiihtokeskuksen. Ohjelmassa on neljä eri matkaa saman päivän aikana:

• Engadin La Diagonela, 55 km
• Engadin La Pachifica, 27 km
• Engadin La Cuorta, 11 km
• Engadin La Stafetta, 55 km

Engadin La Diagonela, 55 km (+694m / -740m)

Vuodelle 2022 Engadin La Diagonelan reitti lyhenee alkuperäisestä 65 kilometristä 55 kilometriin ja lähtöpaikka siirtyy Zuozista Ponstresinaan. Lähtöpaikan siirtymisen myötä hiihtäjien ei tarvitse enää kulkea samaa reittiä kahteen suuntaan. Lisäksi lähtö siirtyy myöhemmäksi. Miesten eliitti starttaa kello 8:50 aamulla ja naisten eliitti 9:00. Kuntohiihtäjät puolestaan starttaavat kello 9:05 alkaen. Järjestäjät haluavat ajoittaa tapahtuman mahdollisimman tarkkaan päivän aurinkoisille tunneille.

– Olen varma, että näillä kahdella muutoksella pystymme tarjoamaan entistäkin houkuttelevammat olosuhteet kaikille hiihtäjille, sanoo järjestelyorganisaation johtaja Ramun Ratti

Uusi reitti kerää kehuja

Urheilijoilta on tullut muutoksiin liittyen kiitoksia viimevuotisen koettelemusten kisan jälkeen. Norjalainen olympiavoittaja Anders Aukland odottaa jo innolla kilpailua uudella reitillä.

– Valitettavasti en nuorene yhtään, mutta aion lähteä kovaa liikkeelle ja yrittää St. Moritzin kirimaalin voittoa. Hiukan lyhyempi reitti sopii minulle. Saan jo kylmän väreitä, kun ajattelen maalia Zuozin kuuluisin ikivanhan kaupungin keskustassa. Elämys oli jo aiemmalla reitillä upea.

Vuoden 2021 kilpailussa toiseksi sijoittunut Andrea Nygaard odottaa kilpailua myös innolla.

– Lähdön siirtäminen on todella hyvä idea monella tapaa. La Diagonela on kaunis tapahtuma ja maisemat upeat. Engadinin laakso tarjoaa täydelliset ladut yhdistettynä upeaan säähän. Odotan todella innoissani tulevan talven kisaa, kuten toivottavasti moni muukin huippu- ja kuntohiihtäjä.

Engadin La Diagonela on myös Vasaloppetin luokittelutapahtuma.

Engadin La Pachifica, 27 km (+332m / -378m)

Engadin La Diagonelan pikkusisko the Engadin La Pachifica, starttaa myös Pontresinasta. Osallistujat hiihtävät suoraan Zuoziin, jossa on myös maali. Viimeinen nousu ottaa mehut pois kaikilta hiihtäjiltä.

Engadin La Cuorta, 11 km (+245m / -192m)

The Engadin La Cuorta on aloiitelijoille. Reitti on hienoa ja maisemat tarjoavat unohtumattoman ja rentouttavan elämyksen.

Engadin La Stafetta, 55 km (+694m / -740m)

The Engadin La Diagonelan reitin voi kokea myös viestihiihtona. Reitti hiihdetään nelihenkisin joukkuein. Myös tämän tapahtuman maali on Zuozin historiallisessa kylässä, joka saa ihon kananlihalle.

Hyödynnä aikaisen ilmoittautujan etu

Ilmoittaudu nyt ja hyödynnä aikaisen ilmoittautujan etu lokakuun loppuun mennessä.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.ladiagonela.ch

diagonela sportograf 143014176Reitin kohokohtia: St. Moritz -järven ylitys.

0075MOF200118 06821 Magnus osthMaali Zuozin historiallisessa kylässä on elämys sekä huipuille että kuntoilijoille. Kuva: Magnus Östh

5833 20200118 093007 190091889 original SportografEngadin La Diagonela starttaa Pontresinasta 22. tammikuuta.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit