KU Swix Pro 22 550x90px

Engadin Skimarathon – henkeäsalpaava hiihtoelämys Sveitsissä

Engadin Skimaratonin luontokokemus - yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Kuva: Swissimage

Engadin Skimaratonin luontokokemus - yksinkertaisesti henkeäsalpaava. Kuva: Swissimage

(Kaupallinen yhteistyö - Engadin Skimarathon) 
Mitkä vuoret, mitkä järvet ja mikä auringonvalo. Näin Engadin esittäytyy - yli 300:lla aurinkoisella päivällä vuodessa. Engadin Skimarathon tapahtuu keskellä tätä majesteettista vuoristomaailmaa, henkeäsalpaavaa luontoa ja puuteripäällysteisiä vuorenhuippuja. Klassikko, josta on tullut korvaamaton osa maastohiihtokalenteria. Kun olet uppoutunut "Engadiner"-kokemukseen, tunnet aina halua olla osa tätä kuninkaallista tapahtumaa. Sunnuntaina 13.3.2022 on jälleen tuon kokemuksen aika.

Engadin Skimarathon on maailman toiseksi suurin massahiihtotapahtuma ja Sveitsin suurin. Maaliskuun toinen sunnuntai on ollut monen hiihtäjän kalenterissa jo yli 50 vuoden ajan, oli kyse sitten eliitti- tai kuntohiihtäjistä. Silloin noustaan ylös kukonlaulun aikaan aamulla, syödään pastaa ja siirrytään lähtöalueelle Malojahaan. Ennen lähtöä koskematon ja hiljainen luonto, vaikuttavat vuorenhuiput ja aamuaurinko lämmittävät hiihtäjien kasvoja, mikä lisää jännitystä lähtöpaikalla. Ja se on vasta alkua Engadin Skimarathon-kokemukselle.

EngadinSkimarathon 2015 3 bySwissImage kIdylliset Engadinin kylät koristavat Engadin Skimarathonin reittiä. Kuva: SwissImage

42 km henkeäsalpaavan kaunista latu-uraa odottaa hiihtäjiä mennen kolmen jäätyneen vuoristojärven yli, perinteisten Engadinin kylien ohi ja lumen peittämien lehtikuusimetsien läpi. Ja 20 kilometrin kohdalla vähän ennen puolimatkaa, haastava Stazerwaldin alamäki aukenee hiihtäjille. Reitin ensimmäinen osa (21 km) on takana ja toinen puoli matkasta kohti maalia alkaa. 

Koe elämyksiä myös lyhyemmillä matkoilla

Jos Engadin Skimaratonin reitti on sinulle hieman liian pitkä, paras tapa päästä maistamaan Sveitsiläistä maastohiihtoa parhaimmillaan on osallistua lyhyemmille matkoille.

Engadin Women's Race:
Vuonna 2019 20-vuotisjuhlavuottaan viettänyt perinteinen tapahtuma enteilee maratonviikon alkua ja houkuttelee lähtöön yli 1300 naista. Samedanista S-chanfiin kulkeva 17 kilometrin reitti lupaa paljon tuoden esille naisvoimaa. Myös "Go 4 Women's Run"-kategoria, jossa osallistujat kilpailevat neljän hengen joukkueena, on hyvin suosittu.

sportograf 144027836Matka takana - hymyilevät kasvot maalissa. Kuva: Sportograf

Engadin Night Race: 
Tämä iltahiihto on ollut olennaisena osana maratonhiihtoviikkoa jo neljän vuoden ajan. Engadin Night Racen osallistujille yllä mainittu 17 km reitti valkenee hieman eri valossa. Kynttilät ja soihdut luovat ainutlaatuisen yötunnelman. Tämä on ehdoton elämys iltavirkuille ja romantikoille, jotka rakastavat murtomaahiihtoa.

5122 SEK 00546Elämys läpi yön - Engadin Night Racessä. Kuva: Sportograf

Maratonviikko

52. Engadin Skimarathon Sunnuntai 13.3.2022
13. Engadin Half Marathon Sunnuntai 13.3.2022
21. Engadin naisten kilpailu Sunnuntai6.3.2022
4. Engadin Night -kilpailu Torstai 10.3.2022

Oletko valmis Engadin Skimarathon -kokemukseen? Ilmoittaudu maailman toiseksi suurimpaan hiihtotapahtumaan ja koe ainutlaatuinen elämys.
Lisätietoja: https://www.engadin-skimarathon.ch/

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit