swix rullahiihto550 90

Ensimmäiset matkakohtaiset hiihtäjävalinnat olympialaisiin

23-vuotiaiden maailmanmestari Iivo Niskanen hiihtää ainakin yhdistelmähiihdon Sotshin olympialaisissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

23-vuotiaiden maailmanmestari Iivo Niskanen hiihtää ainakin yhdistelmähiihdon Sotshin olympialaisissa. Kuva: Heidi Lehikoinen

Sotshin talviolympialaiset alkavat tällä viikolla. Kisoihin valituille maastohiihtäjille on valmistautumisen takia nimetty jokaiselle vähintään yksi matka. Nimilistoja täydennetään kisan kuluessa.

- Kaikille olympialaisiin nimetyille hiihtäjille on nyt ilmoitettu yksi matka, jonka he hiihtävät. Loput valinnat tehdään kisojen aikana, mutta tällä halutaan rauhoittaa urheilijoiden valmistautumista kauden tärkeimpään kisaan, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

Viime viikolla useampikin joukkueen hiihtäjistä sairasteli ja osa urheilijoista puhui painajaisviikosta, mutta maajoukkueen lääkärin Jari Havelan mukaan urheilijat ovat nyt tervehtymään päin.

- Nyt näyttää hyvältä. Kyllähän se vaikuttaa valmistautumiseen, mutta se mitataan sitten ladulla, kuinka paljon sairastelu on vaikuttanut, Havela kommentoi.

Lauantai 8.2.
Naisten yhdistelmäkilpailu 7,5 km (p) + 7,5 km (v)
Kerttu Niskanen
Krista Lähteenmäki
Aino-Kaisa Saarinen
Anne Kyllönen

Sunnuntai 9.2.
Miesten yhdistelmäkilpailu 15 km (p) + 15 km (v)
Matti Heikkinen
Iivo Niskanen
Lari Lehtonen
Sami Jauhojärvi

Tiistai 11.2.
Sprintti (v)
Anssi Pentsinen
Martti Jylhä
Juho Mikkonen
Ville Nousiainen

Mona-Liisa Malvalehto
Anne Kyllönen
Riikka Sarasoja-Lilja

Lauantai 22.2.
30km (v)
Riitta-Liisa Roponen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit