swix rullahiihto550 90

Eskola ja Jauhojärvi Viaplaylle – kanavalla myös Suomen Cupin oikeudet

Jauhojärvi toimii jatkossa Viaplayn kommenttaattorina. Kuva: NordicFocus

Jauhojärvi toimii jatkossa Viaplayn kommenttaattorina. Kuva: NordicFocus

Nordic Entertainment Group on tiedottanut tänään, että Ylen lähetyksistä tutut selostaja Jussi Eskola ja kommentaattori siirtyvät maastohiihdon maailmancupin TV-oikeuksien perässä Yleltä Viaplaylle.

– On todella mahtavaa jatkaa hiihtourheilun merkeissä. NENT Groupin ja Viaplayn väellä on asiantunteva, innostava ja reipas ote! Hiihtolähetyksissä eväsreppu on varmasti täynnä ja tarjoiltavaa riittää jokaiselle hiihdon seuraajalle. Hiihto kiinnostaa katsojia, ja laji nostattaa runsaasti pohdiskeltavaa vaikkapa kahvipöytäkeskusteluissa, kommentoi Eskola tiedotteessa.

Olympiavoittaja Jauhojärvi puolestaan kommentoi:

– On hienoa saada jatkaa maastohiihdon kommentointia, etenkin kun sitä saa tehdä tulevaisuudessakin tutkaparina Jussin kanssa. Odotan mielenkiinnolla uuden työtiimin tapaamista ja tutustumista tiimin tapaan työskennellä

NENT Group Finlandin urheilupäällikkö Ville Klinga kertoo Kestävyysurheilu.fille, että ensi kauden suunnittelu on vielä kesken. Asiat varmistuvat kevään aikana, kunhan esimerkiksi maailmancupin kalenteri vahvistetaan.

– Ilman muuta oheisasioita on luvassa. Pelkällä selostuksella ei mennä, vastaa Klinga kysyttäessä mahdollisista kisastudioista.

Klinga uskoo, että selostajakaksikko on paikan päällä useimmissa maailmancupin osakilpailuissa.

Mielenkiintoista on, että maailmancupin lisäksi myös hiihdon Suomen Cupin oikeudet siirtyivät samassa paketissa Viaplaylle. On mahdollista, että Nordic Entertainment Group myy oikeudet eteenpäin.

– Lähtökohtaisesti myös Suomen Cup näkyy kuitenkin Viaplayllä. Jakeluasioista tiedotetaan myöhemmin, kunhan asiat varmistuvat, sanoo Klinga.

Viisivuotinen sopimus hiihdon TV-oikeuksista pitää sisällään myös MM-hiihdot 2023 ja 2025.

Nähdäänkö Eskolaa Viaplayllä myös muiden lajien selostajana?

– Oikeuksien puolesta selostamista meillä riittää. Aivan varmasti Jussi tekee muitakin asioita, kuin selostaa hiihtoa, ennakoi Klinga.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit