KU Swix Pro 550x90px

Faluniin ylimääräinen maailmancupin osakilpailu

Falunin hohtavat hanget. Kuva: NordicFocus

Falunin hohtavat hanget. Kuva: NordicFocus

Falun järjestää yhden ylimääräisen maailmancup-osakilpailun tammikuun lopussa. Alun perin Falunissa oli tarkoitus kilpailla vain kahtena päivänä, mutta FIS:n toiveesta Falunissa hiihdetään myös kolmas kilpailu. Asiasta uutisoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Aiemman suunnitelman Falunissa oli tarkoitus hiihtää lauantaina perinteisellä 10/15 kilometriä ja sunuuntaina niin ikään perinteillä sprintit. Ohjelmaan tuleva kolmas matka on normaalimatka, mutta SVT:n mukaan tällä hetkelllä on epäselvää, mikä on matkojen lopullinen hiihtojärjestys.

Falunin osakilpailuun ei ole mahdollista ottaa yleisöä ja järjestäjille on tuottanut tavallista suurempia vaikeuksia löytää yhteistyökumppaneita. Järjestäjät uskovat, että kolmas kilpailupäivä ei ainakaan huononna taloudellista ennustetta.

– Meillä on äärimmäisen vaikea vuosi taloudellisesti. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet areenaa kahdelle kilpailupäivälle. Kolmas päivä voi kuitenkin vähentää taloudellisia riskejä, vaikka ennusteissa onkin näköpiirissä tappiollinen tulos. Tämä auttoi meitä sanomaan FIS:n toiveelle kyllä, kommentoi Falunin maailmancupia järjestävän Svenska skidspelen toimitusjohtaja Ulrika Back Eriksson SVT:lle.

Falunissa kilpaillaan 29.-31.1.

Falunin jälkeen maailmancupia hiihdetään Ruotsin Ulricehamissa. Tuo viikonloppu siirtyi aiemmalla päätöksellä tammikuun puolesta välistä helmikuun alkuun, mikä taas aiheutti Pyhäjärven SM-viikonlopun siirtymisen viikolla eteenpäin.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit