KU Swix Pro 550x90px

FIS vahvisti Tour de Skin ohjelman

FIS vahvisti, että Tour de Ski kilpaillaan suunnitellusti. Kuva: NordicFocus

FIS vahvisti, että Tour de Ski kilpaillaan suunnitellusti. Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto vahvisti tänään aamupäivällä, että Tour de Ski hiihdetään alkuperäisen suunnitelman mukaan, kuten Ruotsin yleisradioyhtiö SVT eilen illalla uutisoi.

FIS on vakuuttunut kisajärjestäjien tekemistä ja paikallisten viranomaisten hyväksymistä suunnitelmista. FIS:n mukaan toimintapaoja on jalostettu Rukan kokemusten perusteella. Myös kisapaikkokuntien välisiin siirtymiin on tehty suunnitelmat.

– Kaikilla sidosryhmillä on vastuu järjestää maailmancupin osakilpailutu turvallilla paikkakunnilla. Kaiken kaikkiaan järjestelykomiteat ovat tehneet ylimääräistä työtä täyttääkseen erityistarpeet ja taatakseen terveellisen työympäristön maailmancup-perheelle. Tour de Skin kisapaikkakuntien ja FIS:n välinen koordinointi on ollut läpinäkyvää alusta alkaen sen takia odotamme innolla viedäksemme Tour de Skin läpi suunnitellusti, kommentoi FIS:n maastohiihdon johtaja Pierre Migreney FIS:n sivuilla.

Norjassa on väläytelty mahdollisuutta jättää kaikki maailmancupin osakilpailut väliin ennen maailmanmestaruuskilpailuja. Ruotsissa Tour de Skin mahdollisuutta pohditaan. Koronan sairastanut Charlotte Kalla on kiinnostunut Tour de Skistä. Hän on päässyt harjoittelun makuun ja omaa nyt vastuskyvyn koronaa vastaan. Myös nuori William Poromaa on ilmaissut halunsa kilpailla Tour de Skillä.

– On harmi, ettemme voi kilpailla. Toivon todellakin, että Tour de SKi järjestetään. Haluan lisää kilpailuja maailmancup-tasolla, kommentoi Poromaa tänään Längd.sen haastattelussa

Tour de Ski starttaa uudenvuodenpäivänä. Koko ohjelman näet täältä.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit