KU Swix Pro 22 550x90px

Franz Göring lopettaa hiihtouransa terveyssyistä

Saksalainen Franz Göring joutuu lopettamaan hiihtouransa terveydellisistä syistä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Saksalainen Franz Göring joutuu lopettamaan hiihtouransa terveydellisistä syistä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Saksalainen maajoukkuehiihtäjä Franz Göring on päättänyt lopettaa hiihtouransa. Syynä tähän ovat terveydelliset syyt, jotka estävät täysimittaisen panostuksen hiihtoon.

29-vuotias Göring on moninkertainen nuorten maailmanmestari ja kaksinkertainen MM-mitalisti viestistä aikuisten arvokisoissa. Nyt Göring on tehnyt kuitenkin ratkaisun päättää kilpailu-uransa terveydellisistä syistä.

Viime vuosina erilaiset loukkaantumiset ovat aiheuttaneet sen, ettei Göring ole pystynyt harjoittelemaan ja panostamaan hiihtoon niin paljon kuin olisi halunnut. Göringillä on ollut ongelmia ennen kaikkea lihaspuolella.

– Lihasongelmani ja erityisesti pohjelihakseni ei ole tullut yhtään paremmaksi. Kesä- ja heinäkuussa en pystynyt harjoittelemaan lainkaan niin kuin olin suunnitellut. Erityisesti juoksuharjoittelu on ollut vaikeaa. Tämän johdosta olen päätynyt tähän ratkaisuun. Aion pohtia tarkkaan, mitä teen seuraavaksi. Ajatuksena olisi aloittaa valtion poliisin tehtävissä, Göring kertoi saksalaiselle xc-ski.de:lle lopettamispäätöksestään.

Nuorten maailmanmestaruuksien ansiosta Göringiä pidettiin pitkään Saksan lupaavimpana hiihtäjänä. Useamman vuoden kestäneet sairaudet ja loukkaantumiset estivät kuitenkin Göringin nousun aivan maailman terävimpään kärkeen aikuisten tasolla.

Lähde: FIS Crosscountry –xc-ski.de

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit