swix rullahiihto550 90

Fredrik Aukland saa kritiikkiä Colognan MM-fiaskosta: liian vähän paikalla

Cologna250311Dario Colognan norjalainen valmentaja Fredrik Aukland saa kovaa kritiikkiä Sveitsistä Colognan epäonnistuneiden MM-kisojen johdosta.


Cologna250311Dario Cologna ei yhdy valmentajansa saamaan kritiikkiin. Kuva: Hevoskuuri.fiDario Colognan norjalainen valmentaja Fredrik Aukland saa kovaa kritiikkiä Sveitsistä Colognan epäonnistuneiden MM-kisojen johdosta. Fredrik Aukland lopetti Sveitsin maajoukkuevalmentajana tultuaan kaksosten isäksi ja tämän kauden hän on toiminut ainoastaan Dario Colognan henkilökohtaisena valmentajana ja Sveitsin miesten konsulttina muutamilla leireillä. Nyt hän saa kritiikkiä Sveitsin suunnasta Dario Colognan Oslon MM-hiihtojen heikon menestyksen johdosta.

Entinen Sveitsin hiihtopäällikkö Adriano Iseppi on sitä mieltä, että Aukland on ollut aivan liian vähän paikan päällä seuraamassa Colognan edesottamuksia, mm. Oslon MM-kisoissa, jotka menivät Colognan osalta penkin alle.

– Aiemmin tilanne oli parempi, kun Aukland oli päätoiminen valmentaja. Tänä vuonna hän on ollut aivan liian vähän paikalla ja se omalta osaltaan voinut vaikuttaa huonoon MM-menestykseen, kritisoi Iseppi NRK:lle.

Sveitsiläisille ei siis näytä riittävän, että Cologna voitti sekä Tour de Skin että maailmancupin tänä talvena.

Cologna ja Aukland ovat eri mieltä

Sekä Dario Cologna että Fredrik Aukland ovat eri mieltä asiasta.

– Olen nähnyt Auklandia monta kertaa talven aikana ja hän on tehnyt oikein hyvää työtä, kertoo vastaavasti Cologna NRK:lle.

Myöskään Aukland ei ymmärrä kritiikkiä. Hän kertoo pitäneensä kiinni sopimuksesta, joka sovittiin ennen kauden alkua.

– Olen itse asiassa ollut enemmän mukana kuin mitä oli suunniteltu. En usko, että sillä olisi ollut vaikutusta Darion MM-kisojen tuloksiin, vaikka olisin ollut vielä enemmän paikan päällä seuraamassa ennen kisoja, Aukland toteaa.

Nyt Aukland on päättänyt ottaa seuraavaksi haasteekseen nuorten norjalaisten kehittämisen. Hänestä tulee uusi huippu-urheilupäällikkö uudessa urheilulukiossa nimeltä Wang Toppidrett, joka sijaitsee Tönsbergissä. Aukland oli saanut työtarjouksen kahdesta maajoukkueesta, mutta hän valitsi nuorten lupausten kehittämisen. Kritiikistä huolimatta Aukland tulee jatkamaan myös Dario Colognan valmentajana hänen pyynnöstä ainakin seuraavan vuoden. Mutta mikäli Norjan hiihtoliitto kysyy Auklandia tulevaisuudessa valmennustöihin, hän lupaa harkita asiaa.

Lähde: NRK ja Langrenn.com

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit