swix rullahiihto550 90

Frida Karlsson jälleen täysillä treenin parissa

Frida Karlsson on Ruotsin maajoukkueen mukana Font Romeussa. Kuva: Ruotsin hiihtoliitto

Frida Karlsson on Ruotsin maajoukkueen mukana Font Romeussa. Kuva: Ruotsin hiihtoliitto

Ruotsin hiihtoliitto tiedotti elokuun loppupuolella Frida Karlssonin kärsivän lievistä ylirasitusoireista ja jättävän sekä Toppidrettsvekan että Trollhättan Action Weekin rullahiihtokilpailut väliin. Nyt Karlsson on päässyt jälleen täysillä treenin pariin ja matkustanut Ruotsin maajoukkuun korkeanpaikanleirille Ranskan Font Romeuhun.

Karlsson tunsi itsensä liian väsyneeksi maajoukkueen elokuisen Torsbyn leirin jälkeen, mutta sanoo nyt, että asia sai ruotsalaismediassa liian suuren huomion.

– Tunsin itseni uupuneeksi, mutta olin fiksu ja vedin käsijarrua. Palauttelin, otin rauhassa ja tein muutaman kontrollitreenin. Nyt olen takaisin pelissä, sanoo Karlsson Längd.selle.

– Siinä oli pientä väärinkäsitystä ja asiaa suurenneltiin mediassa. Jos kilpailuja ei olisi jäänyt väliin, ei kukaan olisi kirjoittanut, että jalat ovat vähän kipeät portaita kävellessä, vähättelee Karlsson.

Karlsson matkusti Pyreneille muutama päivä muun joukkueen jälkeen. Syynä ei ollut enää ylirasitus vaan lievä vilustuminen.

– Pelasin varman päälle enkä halunnut riskeerata mitään.

Ruotsalaiset juoksivat leirillä 3000 metrin ratatestin, mutta siihen Karlsson ei osallistunut, sopeutumisjakson ollessa vielä käynnissä.

Karlsson yksi Ruotsin jo olympiapaikkansa varmistaneista hiihtäjistä. Muut ovat Linn Svahn, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Jens Burman ja Oskar Svensson.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit