KU Swix Pro 22 550x90px

Granfondo Toblach-Cortinalla juhlavuosi

Toblach-Cortina hiihdetään helmikuun alussa Italiassa.

Toblach-Cortina hiihdetään helmikuun alussa Italiassa.

(Kaupallinen yhteistyö – Toblach-Cortina) 
Dolomiittien legendaarisen massahiihtokilpailun 45. juhlakisa, Granfondo Toblach-Cortina, järjestetään 5.–6.2.2022. Historiallinen virstanpylväs rikkoutuu upeissa maisemissa Unescon luonnon-perintökohteessa. Tapahtumaa pidetään Italian upeimpana massahiihtona.

Vuosien varrella tapahtumaan osallistunut useita maastohiihdon suuria sankareita, kuten Maurilio De Zolt, Silvano Barco, Maria Canins ja Giorgio Di Centa. Värikästä hiihtohistoriaa on kirjoitettu tällä ainutlaatuisella reitillä, joka alkaa Toblachista, Pusterin laakson jalokivestä, kiemurtelemalla lumoavia metsiä pitkin Etelä-Tirolin ja Ampezzon laakson välisten vuoristosolien yli, keskiaikaisen kirkon ohi, vanhojen tunneleiden läpi ja rautatiesiltojen yli Cortina d'Ampezzon olympiakylän sydämeen, jossa jälleen järjestetään vuoden 2026 talviolympialaisten osakilpailuja.

foto 1977 partenzaToblach-Cortinalla on jo pitkä historia.

Tapahtuma on tällä hetkellä Italian toiseksi suurin hiihtokilpailu Marcialongan jälkeen ja FIS on sisällyttänyt Toblachin viralliseksi Tour de Skin etapiksi. Pohjoismaiset hiihtäjät ovat menestyneet hyvin kisassa, josta todisteena ovat Ruotsin Britta Johansson Norgrenin ja Norjan Andreas Nygårdin kisavoitot vuonna 2020. Heidän lisäksi Norjan Tord Asle Gjerdalen on voittanut kisan kolme kertaa.

Lauantai 5.2. on pyhitetty 42 kilometrin perinteisen kisalle ja sunnuntaina on vuorossa 32 km vapaan tyylin matka. Molemmat kisat ovat osa FIS-kalenteria keräten paikalle myös suuren joukon yleisöä kannustumaan upean reitin varrelle Unescon maailmanperintökohteessa.

6005 20200202 101717 190416451 originalToblach-Cortinassa on tarjolla myös vapaan tapahtuma.

Näiden matkojen lisäksi osallistujilla on mahdollista taistella myös voitosta yhdistetyssä sarjassa ottamalla osaa kumpaakin kisaan, joiden yhteistulos lasketaan. Jokainen, joka ilmoittautuu molempiin kilpailuihin, saa erityisen osallistujalahjan - korkealaatuisen softshell-takin.

Nykypäivänä on tärkeää panostaa sellaisiin kestävän kehityksen tapahtumiin, jotka paikallisten resurssien käytön lisäksi panostavat myös tapahtumapaikkojen kulttuurin ja perinteiden vaalimiseen. Tämän filosofian mukaisesti Cortina d'Ampezzon tunnetun käsityökoulun oppilaille on annettu tehtäväksi luoda palkintopokaaleja "cirmolosta", alueelle tyypillisestä mäntylajista. Tällä puulajikkeella on miellyttävä metsän tuoksu, joka muistuttaa voittajia heidän saavutuksistaan Dolomiittien maisemissa vuosien ajan!

Joululahjavinkki: Anna Toblach-Cortinan lähtönumero rakastamallesi maastohiihtoharrastajalle – täydellinen joululahja!

Gruppo colore05Toblach-Cortinassa Italain aurinko saattaa hyvinkin lämmittää.

OHJELMA

Lauantai 5.2. - perinteinen
09:30 lähtö (kaikki sarjat, mahdollisesti ryhmälähtö)

Sunnuntai 6.2. - 32 km vapaa
09:30 lähtö (kaikki sarjat, mahdollisesti ryhmälähtö)

Lisätietoja ja luettelo kumppanihotelleista löytyvät tapahtuman nettisivuilta:
www.dobbiacocortina.org

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit