swix rullahiihto550 90

Haastattelussa Sami Jauhojärvi

jauhojarvi040711_introSami Jauhojärvi kertoo Hevoskuurin haastattelussa muun muassa harjoittelustaan, uran jatkosuunitelmista ja Vasaloppetista.

jauhojarvi040711Sami Jauhojärvi Vuokatin aateli Racessa. Kuva. Hevoskuuri.fiSami Jauhojärvellä on takanaan kaksijakoinen kausi. Kesäharjoittelu ei sujunut suunnitelmien mukaan ja syys-lokakuussa pahiten vaivannut jalkapohjavamma esti juoksu- perinteisen hiihdon harjoittelun kokonaan. Oslon MM-hiihtoihin Jauhojärvi pääsi kuitenkin loistokuntoon. Tuloksena oli 15 kilometrin perinteisen kilpailussa hieno viides sija ja kaksi hurjaa hiihtoa viesteissä. Musti kertoo seuraavassa Hevoskuurille tämän hetken kuulumisistaan.

Näin ensialkuun, mitkä fiilikset jäi Vuokatin Aateli Racesta?

Juoksu oli pettymys, mutta rullahiihto oli parempaa. Loivilla osuuksilla tekniikka pysyi hyvin kunnossa, mutta jyrkemmillä osuuksilla homma vähän hajosi.

Mikä on yhteenvetosi viime kaudesta?

Viime kesä oli tosiaan hankala. Meno tuntui väsyneeltä koko ajan ja syksyn jalkavamma esti osan harjoituksista tärkeällä hetkellä ja vaati tarkkaavaisuutta vielä talvellakin. Koko ajan piti kuitenkin luottaa omaan tekemiseensä ja MM-kisoihin pääsin hyvään kuntoon. Edelliskausista oli otettu oppia ja onnistuin tekemään paljon oikeita asioita.

Miten uusi harjoituskausi on lähtenyt käyntiin?

Viime kesään verrattuna tilanne on hyvä. Harjoittelin toukokuun kevyemmin kuin koskaan aiemmin. Nyt harjoittelu sujuu ja on ilo treenata, toisin kuin viime kesänä.

Onko harjoitteluun tehty mitään merkittäviä muutoksia tulevaan kauteen lähdettäessä?

Kevyillä viikoilla yksi kolmesta pitkästä lenkistä korvataan lyhyemmällä lajinomaisella harjoituksella. Tällä ikää pitää palautuminen ottaa huomioon tarkemmin ja ei ole enää merkitystä harjoitteleeko 800 vai 850 tuntia vuodessa. Vauhtiharjoittelun suhteen ei ole tehty mitään muutoksia.

Mitkä ovat ensi kauden tavoitteet, kun arvokisoja ei ole ohjelmassa?

Tavoitteena on menestyä mahdollisimman hyvin maailmancupin kokonaispisteissä. Tour de Ski toki nousee tärkeimmäksi yksittäiseksi kilpailuksi.

Sinut tunnetaan vahvana tasatyöntäjänä. Kiinnostaako Vasaloppet, nyt kun ei ole arvokisoja ja Northugkin on mukana?

Vasaloppet kiinnostaa todella paljon ja varmasti tulen sen jossain vaiheessa aktiiviurani aikana hiihtämään! Tulevalle kaudelle se ei kuitenkaan sovi jos mielii tapella maailmancupin menestyksestä.

Kuinka kauan sinulla on suunnitelmissa jatkaa uraa?

Olen päättänyt, että vuoteen 2015 hiihdetään ja silloin tehdään tilannearvio uudestaan. Mikäli Lahti saa vuoden 2017 maailmanmestaruuskilpailut, niin sinne olisi hyvä päättää ura. Mitään jäähdyttelyvaihetta tuskin tulen pitämään, vaan kun ura loppuu, siirryn muiden haasteiden pariin.

Kiitos Mustille haastattelusta! Mies kertoi myös Hevoskuurille, että jos vapaa ei rupea tämän kauden aikana kulkemaan toivotulla tavalla, tulee mies keskittymään tulevina kausina ainoastaan perinteisen kilpailuihin.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit