swix rullahiihto550 90

Hakala sprinttasi neljänneksi Rovaniemen PM-kisoissa

Karri Hakala ja Juuso Haarala selviytyivät finaaliin aste nuorten PM-hiihdoissa Rovaniemellä. Kuva: Maastohiihto ry

Karri Hakala ja Juuso Haarala selviytyivät finaaliin aste nuorten PM-hiihdoissa Rovaniemellä. Kuva: Maastohiihto ry

Viisi suomalaista nuorta miestä pääsi hienosti välieriin ja Karri Hakala sijoittui parhaana suomalaisena neljänneksi, vaikka kärsi pienen sauvarikon finaalin lopussa. Juuso Haarala hiihti finaalin kuudenneksi. Tyttöjen sprintissä Johanna Matintalo ylsi välieriin asti ollen kilpailussa 12:s.

Molempien sprinttien voitto meni Norjaan, kun Julie Myhre voitti tyttöjen kisan ja Johannes Høsflot Klæbo vei poikien mestaruuden.

Poikien kilpailu oli erittäin värikäs, sillä alkuerässä hylättiin yksi norjalainen oikaisun vuoksi ja lisäksi Turo Sipilä pääsi hiihtämään välierää seitsemäntenä hiihtäjänä. Turo johti omaa puolivälieräänsä stadionille tultaessa, mutta kaatui norjalaisen tönäistessä hänet kovasta vauhdista kumoon. Tilanteen johdosta Turo pääsi hiihtämään välieriin, mutta norjalaista ei hylätty kilpailutilanteen vuoksi.

Finaalissa Karri Hakalan sauva katkesi osuessaan norjalaisen sukseen ja neljäs sija tuntui kisan jälkeen pettymykseltä.

-Hiihto oli tänään hyvää, mutta harmilliseen sauvarikkoon tämä kaatui. Sauva katkesi mäen alla sillalle noustessa norjalaisen kärkimiehen sukseen. En saanut siinä sitten heti sauvaa ja samanlaista vauhtia kuin muut alamäkeen ja mitalistit pääsivät karkaamaan vähän turhan kauas ennen loppusuoraa.

Juuso Haarala jaksoi tänään painaa hyvin koko päivän.

- Tämän päivän suorituksesta olen todella yllättynyt. Aamulla vielä tuntui, että eilinen painaa, mutta tänään sitten vain jotenkin jaksoi todella hyvin erissä painaa. Finaalissa muut vetivät vähän kovempaa ja itse en ehtinyt oikein palautua siihen. Eilinen kymppi oli päätähtäin, joka ei kulkenut yhtään, mutta olen erittäin tyytyväinen että tämä sprintti sujui näin hyvin.

Tyttöjen puolella molempina päivinä parhaasta suomalaistuloksesta vastannut Johanna Matintalon hiihdot sujuivat kaikkineen perustasolla.

- Välierä ei ihan sujunut, mutta puolivälierässä hiihto oli erittäin hyvän tuntuista ja siihen olen tyytyväinen. Viikonlopun hiihdot olivat aika perustekemistä ja kokonaisuudessaan jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis viikonlopusta. Ei mitään rajojen ylittämistä tapahtunut, mutta ei suuria pettymyksiäkään.

Joukkueenjohtaja Ville Oksanen oli sunnuntaina erityisen tyytyväinen poikien hyvään panokseen välierissä.

-Tänään oli paljon hyviä juttuja. Erityisesti se, että meillä oli viisi poikaa välierissä ja kaksi heistä finaalissa. Harmillisesti Karrin mitali kariutui sauvarikkoon. Jokainen urheilija kuitenkin onnistui hyvin jompanakumpana päivänä ja paljon hyviä juttuja jotka toimivat kilpailuissa. Tänä viikonloppuna tuloksellisesti pojat onnistuivat tyttöjä paremmin ja moni heistä onkin tehnyt asioita paljon hiihdon edellä. Tulevaisuudessa onkin tärkeää, että pystymme joka osa-alueella kehittymään, jotta kaikki matkat ja hiihtotavat sujuvat.

>>Kisasivut: www.oh.fi

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit