swix rullahiihto550 90

Hakola haastaa Variksen Jämi42:ssa

Helmikuun 16. päivä hiihdettävä Jämi42 – Ski tullaan hiihtämään loistavissa lumiolosuhteissa. Lunta Jämillä on tällä hetkellä yli 40 senttimetriä ja lisää on luvassa vielä ennen tapahtumaa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa hiihdetty tapahtuma keräsi 356 ilmoittautunutta ja vuodenvaihteessa oltiin 30 prosentin kasvuvauhdissa.

- Hyvä lumitalvi, SM-hiihtojen tuoma näkyvyys ja yleinen hiihtoinnostuksen kasvu näkyy toivon mukaan tapahtuman osanottajamäärissä ja lähentelemme toivon mukaan 500 ilmoittautuneen rajaa, sanoo kilpailujohtaja Erkki Knuuttila.

Jämi houkuttaa paitsi hienojen kuntohiihtäjille soveltuvien maastojensa, mutta myös muuten hyvien puitteiden ansiosta.

- Jämi Areena tarjoaa hyvät sisätilat tapahtumalla ja hiihtoputki asianmukaiset peseytymistilat, mainitsee Knuuttila.

Hakola haastaa Variksen

Viime vuonna miesten sarjan voittoon hiihti Kari Varis, joka kukisti loppukirissä norjalaisen viisinkertaisen maailmanmestarin Odd-Björn Hjelmesetin.

Alkukaudella maailmancupia kiertänyt ja SM-hiihdoissa pronssia ottanut Varis putosi Val di Fiemmen kisakoneesta, mutta on keskittynyt nyt viikon ajan Jämi42:een.

- Tulen puolustamaan viimevuotista voittoa ja olen panostanut SM-hiihtojen jälkeen tasatyöntöön, jota Jämillä tarvitaan, kommentoi Varis.

Varis nähtäneen lopputalven aikana myös Finlandia-hiihdossa ja toivon mukaan myös Lahden maailmancup-osakilpailuissa.

Hallitseva 50 kilometrin suomenmestari Ristomatti Hakola aikoo pistää Variksen tiukille. Hakolan koko alkukausi on mennyt penkin alle sairasteluiden takia, mutta vaikeudet on nyt voitettu.

- Haen Latvian Skandinavia-cupista kilpailurutiinia ja kuntoa Jämi42:ta varten. Uskon, että Jämillä nähdään kova kamppailu voitosta. Tasatyöntö kuuluu vahvuuksiini ja pitkät hiihdot kiinnostavat muutenkin, kommentoi Hakola.

Kun Hakolalta tiedustelee, miksi pitkät matkat kulkevat jo nuorella iällä, paljastaa hän yhdeksi salaisuudeksi pitkät vauhtikestävyysharjoitukset.

- Teen pitkiä tasavauhtisia VK-harjoituksia niin juosten kuin tasurillakin ja välillä jopa uiden, vaikka uintini taitaa näyttää enemmän painilta, kertoo Hakola.

Tulevaa Jämi42:ta Hakola odottaa innolla.

- Tavoitteena on, että alkumatkasta pystyy juttelemaan ja heittämään aivan mielenvikasta läpändeerosta ja lopussa ratkaisemaan pelin, sanoo Hakola.

Ilmoittautuminen Jämi42 – Skihin jatkuu sunnuntai-iltaan asti tapahtuman nettisivuilla, mutta myös paikan päällä on mahdollista ilmoittautua korotetuin osanottomaksuin.

Katso ennakkovideo:

Tulevat Jämi147 tapahtumat:
Jämi42 - Ski 16.2.2013
Jämi84 - MTB 3.8.2013
Jämi21 - XC Run 7.9.2013

Jämi147 Internetissä:
http://www.jami147.fi/

Jämi147 Facebookissa:
http://www.facebook.com/Jami147

Jämi147 Twitterissä:
http://twitter.com/Jami147

Jämi147 Youtubessa:
http://www.youtube.com/Jami147tapahtumat

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit