swix rullahiihto550 90

Harri Kirvesniemi: Kolme maastohiihtomitalia olisi erittäin hyvä suoritus

Harri Kirvesniemi olisi tyytyväinen kolmeen maastohiihtomitaliin Sotshissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Harri Kirvesniemi olisi tyytyväinen kolmeen maastohiihtomitaliin Sotshissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Hevoskuuri kyseli entiseltä huippuhiihtäjältä, kuusinkertaiselta olympiamitalistilta Harri Kirvesniemeltä, tämän olympiaodotuksia suomalaishiihtäjien osalta.

Lähdetään ensin liikkeelle suomalaisnaisten ennakko-odotuksista ja mitalimahdollisuuksista.

– Naisillahan on hyvä tilanne ja taso tulee varmasti Suomen naisilla olemaan hyvä, mutta riittääkö sitten henkilökohtaisille mitaleille, niin se on aina oma asiansa. Niin kova taso kärjessä on, mutta ei ne kärkinaiset nyt niin hirveän paljon ole edellä olleet, Harri Kirvesniemi tuumii suomalaisnaisten mahdollisuuksista Sotshissa.

– Miehissä vastaavasti on sellainen tilanne, että menestyminen vaatii todellista huippupäivää, mutta pojat ovat tulleet paljon eteenpäin siitä, mitä talven ensimmäiset maailmancupin osakilpailut näytti ja nyt näyttää huomattavasti paremmalta heidänkin osalta.

Harri Kirvesniemen oma paraatimatka aikoinaan oli 15 km perinteisellä. Näin Lahden vuoden 1989 maailmanmestari tuumii suomalaismiesten mahdollisuuksista tuolla matkalla.

– Ehkä ne Matti (Heikkinen) ja Sami (Jauhojärvi) kumminkin ne kovimmat ovat. Kumpi tahansa on sellainen kaveri, että jos hyvä päivä sattuu, niin eivät he välttämättä ole edes mitalista kaukana, Kirvesniemi uskoo suomalaisyllätykseen.

Harri Kirvesniemi on itse peräti viisinkertainen olympiaviestin pronssimitalisti. Kirvesniemi nostaa yhden jokerikortin Suomen miesten viestijoukkueseen

– Iivo Niskanen saattaa olla jopa viestijoukkueessa. Hän on selvästi nousukunnossa, nyt kun hän pääsi vaivoista irti. Hän saattaa hyvinkin olla yksi meidän perinteisen osuuden viestimiehistä, Kirvesniemi veikkasi Iivo Niskasen nousemista suomalaisyllättäjäksi Sotshissa jo ennen kuin Niskanen juhli 23-vuotiaiden maailmanmestaruutta

– Iivosta löytyy varmasti potentiaalia ja hän pystyy hiihtämään korkeallakin, Kirvesniemi tuumi Vantaan SM-hiihdoissa.

Kirvesniemi toimii itse suomalaisen suksimerkin palveluksessa ja talven kiireet estävät hänen oman olympiamatkan.

– En lähde itse Sotshiin seuraamaan kisoja. Alun perin olin ajatellut lähteä, mutta tämä on kaupallisesti niin tärkeää aikaa, ettei jouda lähtemään.

Entä suomalaisten hiihtäjien mitalimäärä Sotshissa?

– Jaaha. Kyllähän jos kolme mitalia tulee, niin se on hyvä. Yhteen ei voi olla tyytyväinen. Kahteen ja kolmeen voi olla tyytyväinen ja kolmea voi jo pitää erittäin hyvänä ja siitä ylöspäin on jo kaikki plussaa ennakko-odotuksiin nähden.

- Tero Viljanen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit