KU Swix Pro 550x90px

Harri Kirvesniemi valmentajansa kirjasta: “Vastahan tuo viikko sitten tapahtui“

Harri Kirvesniemi vuonna 2014. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Harri Kirvesniemi vuonna 2014. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Jorma Manninen päätti kirjoittaa omakustanneteoksen valmennettavansa Harri Kirvesniemen harjoittelusta. Valmistelut alkoivat viime syksynä ja edessä oli kuukausia kestänyt perehtyminen aineistoon.

Nyt kirja on kansissa ja muiden luettavissa. Kirjan kirjoittamiseen Manninen löytää useammankin syyn, mutta kenties yksi on ylitse muiden.

- Harri yksinkertaisesti on sellainen ihminen ja oli sellainen urheilija, johon kannattaa tutustua vaikka jälkikäteen kirjan muodossa. Muutamia vuosikymmeniä sitten tuntui, että Hartsan tunsi lähes koko Suomen kansa, Mannien kertoo.

Hän pitää suurena etuoikeutena, että on voinut tehdä Kirvesniemen kanssa läheistä valmennuksellista yhteistyötä pari vuosikymmentä.

Ensivedoksen Manninen lähetti myös Kirvesniemen luettavaksi. Valmentaja odotti jännityksellä palautetta, mutta hiihtäjälegenda oli tyytyväinen lukemaansa.

- On ollut mukava palata noihin vuosikymmenten takaisiin harjoituksiin, kilpailuihin ja mietteisiin. Ihmeellisesti useimmat asiat ovat edelleen kirkkaana mielessä. Monessa kohtaa tuntui, että vastahan tuo viikko sitten tapahtui. Se kertonee paljon siitä, millä antaumuksella me matkaa teimme, Kirvesniemi totesi.

Kirvesniemi kertoo parhaiden lukuhetkien syntyneen niistä voimakkaista tunteista ja mielikuvista, joissa hän koki vahvasti itsensä, valmentaja Mannisen sekä koko lähipiirin panneen itsensä likoon urheilemisen sekä kilpailemisen haasteiden, ilon ja omien rajojen etsimisen vuoksi.

- Menestymisen tuomat seurannaisvaikutukset eivät koskaan tuottaneet vastaavaa tunnetta kuin harjoituksissa tai kilpailuissa onnistuminen, Kirvesniemi jatkoi.

Hiihto on lajina muuttunut vuosikymmenten aikana paljon, mutta tietyt perusperiaatteet pysyvät. Kirvesniemi suosittelee kirjaa kaikille hiihdossa maailman huipulle pyrkiville.

- Kirjasta on varmasti paljon apua nuorille urheilijan aluille ja heidän valmentajilleen, jos he osaavat sitä oikealla tavalla lukea ja hyödyntää, Kirvesniemi totesi.

Manninen on seuraa nykyään hiihtoa televisiosta, muttei halua ottaa kantaa nykyisten hiihtäjien tai nuorten harjoitteluun. Tästä huolimatta kirjailija uskoo, että reilun 300 sivun teoksesta löytyy jokaiselle jotain.

- Uskon, että kirjoittamastani kirjasta aukeaa hyvä kokonaisnäkymä menestykseen vaikuttaneista tekijöistä

-Juho-Veikko Hytönen

Jorma Mannisen omakustanne omakustanneteos “Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä – Harrin tie huipulle“, on ostettavissa Premiumsport.fi –verkkokaupasta.

Lue myös: Jorma Manninen valmennettavastaan Harri Kirvesniemestä: “Valmentajan toiveuni“

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit