KU Swix Pro 550x90px

Heikkinen hakee parempaa suorituskykyä

heikkinen071211Matti Heikkinen palaa kolmen viikon tauon jälkeen maailmancupiin Davosissa, jossa matkana on lyhennyksen jälkeen hänelle menestystä tuonut 15 kilometriä vapaalla.

heikkinen071211Matti Heikkinen Val Senalesissa. Kuva: Laiho/NordicFocusMatti Heikkinen palaa kolmen viikon tauon jälkeen maailmancupiin Davosissa, jossa matkana on lyhennyksen jälkeen hänelle menestystä tuonut 15 kilometriä vapaalla. Kilpailutaukoa tuli yksi suunnittelematon viikonloppu, sillä Ruka jäi väliin silmäluomeen tulleen haavan vuoksi. Rukan mini-tour vaihtui kolmeksi hiihdottomaksi päiväksi.

- Rukan jälkeen on mennyt suunnitelmien mukaan. Olin sen kolme päivää hiihtämättä ja sitten leirillä Vuokatissa viikon verran. Siellä oli neljä kilometriä latua. Olen yrittänyt tehdä kovempia harjoituksia, kun Ruka jäi väliin, Heikkinen kertoi keskiviikkoaamuna.

Heikkinen teki leiriviikollaan kolme kovaa harjoitusta, joista kaksi oli intervalliharjoituksia ja yksi oma kisa, jossa hän hiihti 16 kilometriä.

- Muutenkin olen saanut tehtyä ne asiat, mitä suunniteltiinkin, Heikkinen kertoo tilanteeseensa tyytyväisenä.

Linnan juhlien takia Heikkinen saapuu Davosiin tällä kertaa vasta muutama päivä ennen kisoja. Lauantaita ajatellen hän ei Davosissa enää hirveästi ehdi tehdä. Tekeminen tähtää jo täysin vuodenvaihteessa käytävään Tour de Skihin.

- Sitä ennen pyritään löytämään parempaa suorituskykyä. Kilpailuiden ohessa tehtävä muu harjoittelu ei saa olla liian kuormittavaa. Määrällisesti harjoittelu ennen Touria ei tule olemaan kovin kovaa, nyt pitää löytää vauhtia, Heikkinen sanoo ja toivoo pikaisesti lunta kotipaikkakunnalleen Jyväskyläänkin.

Kaksi vuotta sitten Heikkinen otti juuri Davosissa uransa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan maailmancupin voittonsa. Silloin matkana oli 15 kilometriä vapaalla.

-Heidi Lehikoinen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit