swix rullahiihto550 90

Heikkinen ja Roponen La Sgambedaan

Toni Ropesella ja Matti Heikkisellä oli syytä tyytyväisyyteen sunnuntain kilpailun jälkeen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Toni Ropesella ja Matti Heikkisellä oli syytä tyytyväisyyteen sunnuntain kilpailun jälkeen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Matti Heikkinen ja Riitta-Liisa Roponen jättävät joulukuun alun Kanadan maailmancupin osakilpailut väliin ja suuntaavat leirille Italian Livignoon. Ohjelmassa on myös pitkän matkan hiihto La Sgambeda joulukuun puolessa välissä.

- La Sgambeda on leirin yksi harjoitus ja kyseinen kisa on enemmän loppukirin odottelua, kommentoi Heikkinen lyhyesti voittoisan Oloksen kilpailun jälkeen.

Riitta-Liisa Roposelle La Sgambeda on avauskilpailu Skinfit Racing Teamin väreissä.

- Ritu hiihtää varmasti tällä kaudella jonkun muunkin pitkän matkan hiihdon, mutta katsotaan vähän myöhemmin mitä. Joka tapauksessa olympiavuoden jälkeen ohjelmassa on yhä enemmän pitkän matkan hiihtoja, sanoo valmentaja Toni Roponen.

Roponen huokui tyytyväisyyttä Heikkisen voittoisan hiihdon jälkeen, eikä syyttä.

- Eilinen vaisuhko hiihto oli pieni yllätys, mutta kannattaa muistaa, että takana ei ollut yhtään kilpailunomaista treeniä ennen tätä viikonloppua. Harjoituskausi on sujunut loistavasti ja Matti on parhaassa kunnossa ikinä. Tämän päiväinen antoi myös rauhan päänupin sisälle jatkoa ajatellen, ennen kaikkea Matille itselleen, kommentoi Roponen.

La Sgambedan päämatka hiihdetään vapaalla hiihtotavalla ja kilpailu kuuluu FIS Marathon Cupiin. 42 kilometriä pitkä reitti kulkee Livignon lähialueella.

- Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit