swix rullahiihto550 90

Heikkinen keskeytti Rybinskissä

heikkinen040211_introAinoana suomalaisena miehiihtäjänä maastohiihdon Rybinskin osakilpailussa mukana oleva Matti Heikkinen keskeytti perjantaisessa yhdistelmähiihdossa hieman ennen 15 kilometrin kohtaa.

heikkinen040211Matti Heikkinen Vöyrin SM-hiihdoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiAinoana suomalaisena miehiihtäjänä maastohiihdon Rybinskin osakilpailussa mukana oleva Matti Heikkinen keskeytti perjantaisessa yhdistelmähiihdossa hieman ennen 15 kilometrin kohtaa.

 

Alkuun hyvin kulkenut hiihto sai Heikkisen osalta uuden käänteen perinteisen osuuden kolmannella 2,5 kilometrin kierroksella, kun kärki rynnisti kirimaaliin.

- Vauhti nousi siinä ja jouduin itsekin kiristämään. Hapot eivät sitten poistuneet kropasta sen jälkeen ja hiihdosta tuli todella vaikeaa. Vaurioiden välttämiseksi päätin riisua lapun rinnasta, Heikkinen kertoi.

Ihan täytenä yllätyksenä ei tilanne analyyttisenä urheilijana tunnetulle Heikkiselle tullut.

- Ei tullut, mutta kyllä tietysti odotin parempaa. Nyt laitetaan kroppaa kuntoon, ensi keskiviikkona korkealle muun maajoukkueen seuraksi matkaava Heikkinen kertoi.

- Vauhti ei vain ole nyt kansainvälistä tasoa, mutta sitä lähdetään hakemaan.

Perinteisen osuuden alussa kärkipaikkaakin pitänyt Heikkinen oli suksien vaihdossa 16. reilut puoli minuuttia kärkeä jäljessä. Perinteisen kympin jälkeen kärjessä olivat Italian Giorgio Di Centa, Venäjän Alexander Utkin ja Saksan Tobias Angerer. 13 hiihtäjää karkasi vapaan osuudelle kärkijoukkona ja Heikkinen ei tähän ryhmään päässyt mukaan.

Kisan voittoon hiihti ensimmäisen maailmancupin voittonsa ottanut 24-vuotias Ilia Chernousov, joka löi loppukirissä Ranskan Jean Marc Gaillardin. Ranskan toisen palkintokorokepaikan varmisti kolmanneksi taistellut Salpausselän viime talven voittaja Maurice Manificat.

Miesten kisaan osallistui vain 35 hiihtäjää, kun esimerkiksi Ruotsin ja Norjan hiihtäjät ovat kokonaan Rybinskistä poissa.

Lauantaina Rybinskissä hiihdetään vapaan sprintit ja niihin osallistuvat suomalaisista Riitta-Liisa Roponen sekä Aino-Kaisa Saarinen. Sunnuntaina hiihdetään viestit, joissa Suomella ei ole joukkuetta.

Rybinsk, Venäjä, maastohiihdon maailmancup, miehet, yhdistelmäkilpailu 10 + 10 km:
1) Ilia Chernousov Venäjä 48.54,2
2) Jean Marc Gaillard Ranska +0,4
3) Maurice Manificat Ranska +3,0
4) Tobias Angerer Saksa +3,5
5) Giorgio Di Centa Italia +4,5
6) Franz Göring Saksa +7,2
7) Alexander Legkov Venäjä +7,6
8) Valerio Checchi Italia +10,3
9) Pietro Piller Cottrer Italia +10,5
10) Roland Clara Italia +11,0

-Suomen Maastohiihto ry

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit