KU Swix Pro 22 550x90px

Heikkinen sai haluamansa Tour de Ski -kiertueelta

Matti Heikkinen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Matti Heikkinen. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kolme kunnon hiihtoetappia riittivät täyttämään Matti Heikkisen tavoitteet maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella. Heikkinen ei aio rasittaa itseään enää sunnuntain loppunousussa, vaan suuntasi lauantaina ajatuksensa jo harjoitusjaksoon kotimaassa.

Heikkinen, 30, kaipaa pitkiä lenkkejä hyvissä oloissa ennen kuin palaa kilpaladuille Vantaan SM-hiihdoissa kahden viikon kuluttua. Kotikaupungin Jyväskylän lumettomuus tosin mietityttää.

– Olisi ollut mahtavaa olla kotona pari viikkoa, mutta pitää miettiä, mihin päin suuntaa.

– On tämä sillä lailla raskasta, kun on ollut lokakuusta asti jatkuvalla syötöllä reissussa. Keväällä oli jo suunniteltu, että nyt pitää katkaista tämä homma ja miettiä muita asioita, Heikkinen kuvasi huippuhiihtäjän arkea ja arveli lähtevänsä ensi viikolla pohjoisen lumille.

Lauantaina Heikkinen esitteli toiset kasvot kuin päivää aiemmin, jolloin oli ajanut itsensä "mykkyrään" 35 kilometrin matkalla Toblachissa. Val di Fiemmen vesisateessa hän hiihti nousujohteisesti yhdeksänneksi.

– Ei tämä varsinaisesti ollut yllätys, mutta ehkä pikkuisen, Heikkinen sanoi.

Hän totesi, ettei suuremmin ilahdu sijoituksista kymppisakissa, mutta muistutti, että ovathan ne kovan luokan suorituksia.

– Silloin pitää asioiden olla hyvällä tolalla, Heikkinen tuumasi.

Perinteinen kulki kiertueella

Heikkinen oli kiertueella iskussa perinteisen hiihtotavan matkoilla Lenzerheidessa ja Val di Fiemmessä. Hyväksi hän laski myös Cortina–Toblach-etapin, koska ajoi itsensä siinä seinään.

Päivä totaalisen uupumuksen jälkeen hän tohti jo paljastaa, että epäonnistui perjantaina suksivalinnassaan. Lauantaina tilanne oli päinvastainen, ja työvälineet olivat Heikkisen mielestä kohdallaan.

– Kun kahdeksan kertaa kymmenestä onnistuu, se riittää, Heikkinen laski suksivalinnan prosentteja.

Lehtonen kokosi itsensä ja sinetöi paikkansa Sotshissa

Lari Lehtonen vankisti lauantaina asemiaan Sotshin olympiajoukkueessa. Lehtonen hiihti Tour de Ski -kiertueen viimeistä edellisellä etapilla 16:nneksi ja kuvasi 10 kilometrin kilpailua hyväksi onnistumiseksi.

Olympiakomitea edellyttää, että urheilijalla on realistinen mahdollisuus sijoittua Sotshissa 16 parhaan joukkoon. Lehtonen totesi aiemmin Tour de Skillä odotelleensa valintaa jo joulukuussa, kun tuoreessa muistissa oli hänen hyvä hiihtonsa Lillehammerin 15 kilometrillä. Silloin Lehtonen oli olympiamatkalla 18:s, mutta vain 13 sekunnin päässä kymppisakista.

Lauantain tapainen kymppi ei kuulu miesten olympiaohjelmaan, mutta Lehtonen näytti kykynsä latautua uuteen iskuun rajun pettymyksen jälkeen. Perjantaina Toblachissa hänen mielensä oli sysimusta, kun paikka kymmenen parhaan joukossa karahti sippaamiseen puoli kilometriä ennen maalia.

– Illalla oli raskas mieli, mutta iltalenkillä oli ok olo lihaksissa. Nyt oli mukava hiihtää, ja oli hyvä suksi, Lehtonen jutteli sateisella Val di Fiemmen hiihtostadionilla.

Lehtonen, teknisesti haastavalla kelillä 21:nneksi yltänyt Ville Nousiainen ja 31. sijalle päätynyt Sami Jauhojärvi aikovat hiihtää sunnuntaina Tour de Ski -kiertueen ankaran loppunousun.

– Loppuun asti vedetään, lähes puolitoista minuuttia lauantaina kärjelle jäänyt Jauhojärvi totesi.

STT–KAIJA YLINIEMI

(STT)

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit