swix rullahiihto550 90

Heikkisellä stabiili ja hyvä olotila

Matti Heikkien sai Jällivaarasta tärkeitä merkkejä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Matti Heikkien sai Jällivaarasta tärkeitä merkkejä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Matti Heikkinen sai Jällivaarasta maailmancupin avausviikonlopusta "kaikin puolin tärkeitä merkkejä", joten hän oli Rukalla torstaina syystäkin rennon ja levollisen oloinen.

Heikkinen sanoi ennen kauden alkua, ettei haittaisi, vaikka jo alkukaudestakin tulisi hyviä suorituksia. Sellainen tulikin heti maailmancupin avauksessa, kun jyväskyläläinen oli neljäs.

- On ollut ajatuksenakin, että tänä vuonna alkukaudesta pitäisi pystyä tekemään vähän parempia hiihtoja. Nyt on tavallaan saatu jo yksi tai kaksikin sieltä ulosmitattua. Uskon, että myös nyt viikonloppuna saan hyviä ja tasaisia suorituksia tehtyä, Heikkinen sanoi.

Rukaan Heikkinen on valmistautunut lähinnä Jällivaarasta palautellen.

- Maanantaina huoltava lenkki, tiistaina lepo, keskiviikkona pari lenkkiä ja tänään yksi lenkki. Ei mitään ihmeitä, Heikkinen kertasi viikon ohjelmaansa tähän asti.

Rukalla Heikkisen suurimmat toiveet ja odotukset ovat lauantaissa ja sunnuntaissa, perjantain sprintistä hänen odotuksensa ovat maltilliset. Sen hän kokee toimivan hyvänä aukaisuna viikonloppua ajatellen.

- Aika-ajosta yritän hiihtää jatkoon, katsotaan pääsenkö. Lauantaina pitää jo pystyä lyömään kovaa, se on sellainen matka, että jos ei suorituskykyä löydy, jää helposti pisteiltä ulos. Pitää pystyä hiihtämään kovaa alusta asti. Sunnuntaista ei osaa vielä sanoa mitään. Huomenna hyvä aukaisu ja lauantaina hiihtämään kovaa. Siitä se lähtee liikkeelle, Heikkinen kertoi näkymistään viikonloppuun.

Rukan jälkeen Heikkinen jättää Kanadan-kiertueen väliin, mutta kilpailee Livignossa La Sgambedassa leirin yhteydessä. Leirille hän suuntaan 10. joulukuuta, jota ennen ohjelmassa on tervetullut viikko kotona.

- Nyt näytti, että Jyväskylään tulisi luntakin. Vaikka ei olisi luntakaan, olen Jyväskylässä. Teen sitten sulan maan treenejä ja levähtelen vähän. On tärkeää olla vähän aikaa rauhassa kotona. Livignossa on hyvä työrauha tehdä asioita taas kevättä silmälläpitäen. Nyt on stabiili ja hyvä olotila mennä eteenpäin, Heikkinen sanoo.

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit