swix rullahiihto550 90

Heikkiselle suuri pettymys, Saarisella erikoinen valmistautuminen

heikkinen191111al209 introSuomen maastohiihtojoukkueen tiedotustilaisuus Rukalla alkoi kahden maailmanmestarin epäonnen tilannekatsauksella.

heikkinen191111al209Matti Heikkinen. Kuva: Laiho/NordicFocusSuomen maastohiihtojoukkueen tiedotustilaisuus Rukalla alkoi kahden maailmanmestarin epäonnen tilannekatsauksella. Matti Heikkiseltä Rukan kisat jäävät väliin oikeaan silmäluomeen tulleen syvän haavan vuoksi, Aino-Kaisa Saarisen viimeistelyä puolestaan on värittänyt oksennustauti. Saarinen kuitenkin kilpailee Rukalla alkuperäisen suunnitelman mukaan.

- Maanantaista asti olen ollut täällä Rukalla ja valmistautunut hyvin näihin kisoihin. Tällä hetkellä on erittäin pettynyt fiilis, pettymys oli aika suuri heti alkumetreillä, kun vuoti verta. Nyt pitää olla hikoilematta 3-4 päivää, koska syvissä haavoissa on aina infektioriski. Lähden nyt Kajaaniin, ja olen todennäköisesti viikonlopun siellä. Sen jälkeen Vuokatti ja Levi ovat ennen Davosia harjoittelun osalta todennäköiset vaihtoehdot, Heikkinen kertoi.

Saarinen tunsi olonsa huonoksi keskiviikkona ja oksensi viime yönä pari kertaa. Hänen olonsa on kuitenkin kohentunut päivän mittaan, vaikka päivän suksilla olo jäikin suksien testaukseksi.

- Olo on parantunut huomattavasti. Täytyy vaan ennen sprintin starttia tehdä hyvät aukaisut, kun ne jäivät tänään tekemättä. Olen kuitenkin luottavaisin mielin viikonvaihteeseen, vaikka kroppa aika lailla tyhjenikin, Saarinen sanoo.

Heikkisen poisjäännin myötä Mikko Koutaniemi nousee maajoukkueeseen ja Teemu Härkönen ylsi varamiehenä kansalliseen ryhmään.

Riitta-Liisa Roposella luottavaisempi olo

Riitta-Liisa Roponen keksii nopeasti eron vuoden takaiseen tilanteeseensa: hänellä on nyt luottavaisempi olo. Maailmancupin avauskilpailusta Norjan Sjusjöenistä Roposelta odotettiin hänen mielimatkallaan parempaa sijaa kuin 21:s, mutta hän luottaa kunnon ja paremman vireen löytyvän.

- On jotenkin luottavaisempi olo. Olen tänä vuonna tähdännyt siihen, että alkukaudesta jo kulkisi, Roponen sanoo.

Hiihto oli hänen mielestään parempaa jo sunnuntaina viestissä, jossa Suomi oli kolmas. Roponen leireili kesän pitkälti kotimaassa, ja sai tehtyä onnistuneita harjoituksia myös Levillä. Haukiputaalainen on viime kauden jälkeen vaihtanut myös suksimerkkiä.

- Löytyy kilpailukykyisiä suksia niille keleille, joilla olen päässyt testaamaan, Roponen sanoo tyytyväisenä Fischeriin.

Roposelle Rukan Mini Tourin haastavin osa on perinteisen sprintti, sillä vapaan vitonen ja perinteisen kymppi ovat hänelle molemmat mieluisia matkoja.

- Kunhan saan ehjän, hyvän oman suorituksen, Roponen muotoilee.

-Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit